Υλικά συνταγής
- 1/5 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
- 2 αυγά χτυπημένα
- αλάτι, πιπέρι:
- βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ξύνετε τις πατάτες στο χονδρό μέρος του τρίφτη και τις αφήνετε σε ένα μπολ που περιέχει κρύο νερό. Στη συνέχεια τις βγάζετε, τις στύβετε με τα χέρια καλά για να φύγουν τα νερά και τις ρίχνετε σε άλλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
- Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα της πατάτας. Πιέζετε τις τηγανίτες ώστε να πλατύνουν και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε κι άλλο βούτυρο και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Συμβουλή
Μπορείτε να τις σερβίρετε με: Σάλτσα Γιαουρτιού με Φέτα ή με Ντιπ Γιαουρτιού-Μαγιονέζας
Ή μπορείτε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με τριμμένο τυρί και κάποιο φρέσκο μυρωδικό.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Τις λατρεύουν τα παιδιά.