in

Τηγανίτες πατάτας με αυγά και σάλτσα γιαουρτιού

  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 1/5 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι:
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξύνετε τις πατάτες στο χονδρό μέρος του τρίφτη και τις αφήνετε σε ένα μπολ που περιέχει κρύο νερό. Στη συνέχεια τις βγάζετε, τις στύβετε με τα χέρια καλά για να φύγουν τα νερά και τις ρίχνετε σε άλλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  2. Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα της πατάτας. Πιέζετε τις τηγανίτες ώστε να πλατύνουν και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε κι άλλο βούτυρο και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Συμβουλή

Μπορείτε να τις σερβίρετε με: Σάλτσα Γιαουρτιού με Φέτα ή με Ντιπ Γιαουρτιού-Μαγιονέζας

Ή μπορείτε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με τριμμένο τυρί και κάποιο φρέσκο μυρωδικό.


Λίγα λόγια για τη συνταγή

Τις λατρεύουν τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μηνύει τον Τσιάρτα το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Απτόητοι οι Αλβανοί κακοποιοί στο Πωγώνι – Έχασε τη ζωή ηλικιωμένο θύμα τους