in

To Ισραήλ «ισοπεδώνει» τον Ερντογάν: «Έφθασε η ώρα για ένα κουρδικό κράτος» – Θα δούμε Ισραηλινά στρατεύματα στη Β. Συρία;

Κοσμογονικές εξελίξεις έχουμε από την πλευρά του Ισραήλ, το οποίο μέσω συμβούλου της ισραηλινής κυβέρνησης ομιλεί ξεκάθαρα πια για ένα Κουρδικό κράτος στην Συρία, ενώ ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΔ αφήνει να εννοηθεί ότι ο ισραηλινός στρατός θα πάρει την θέση των ΗΠΑ στην Β.Συρία κατά του «αντισημίτη-εγκληματία πολέμου» Ερντογάν, όπως τον ονομάζει το κόμμα του προέδρου του Ισραήλ.

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού (IDF), αντιστράτηγος Gadi Eisenkot αποκάλεσε σήμερα Κυριακή την απόφαση του Λευκού Οίκου να αποσύρει  τα στρατεύματά του από τη Συρία ως ένα «σημαντικό γεγονός», αλλά δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να «αντεπιτίθεται ανεξάρτητα από τη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη γειτονική χώρα».


«Η αμερικανική απόφαση που αφορά την απόσυρση των  στρατευμάτων τους από τη Συρία είναι ένα σημαντικό γεγονός, αλλά δεν χρειάζεται να το υπερεκτιμήσουμε. Αντιμετωπίζουμε αυτό το μέτωπο εδώ και δεκαετίες, μόνοι μας», δήλωσε ο Eisenkot, μιλώντας στο Διεπιστημονικό Κέντρο της Herzliya, σε ετήσια εκδήλωση για τον πρώην Ισραηλινό ΑΓΕΕΔ  Amnon Lipkin-Shahak.

«Αυτή ήταν μια αμερικανική απόφαση. Ο IDF εργάζεται ανεξάρτητα όλο αυτό το διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της αμερικανικής και της ρωσικής παρουσίας», δήλωσε ο Eisenkot, του οποίου η θητεία λήγει στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι όμως είναι έξαλλοι με τον Τραμπ και την απόφαση του, ενώ στο στόχαστρο τους ευρίσκεται πλέον ο Ερντογάν και τα σχέδια του για νέα οθωμανική αυτοκρατορία στην Βόρεια Συρία.

Το Εβραϊκό Κόμμα του Ισραηλινού Προέδρου Shaked μπορεί να υποστηρίζει  ανοιχτά τον Τραμπ, ειδικά αφότου αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον περασμένο Δεκέμβριο, με  την επακόλουθη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα τον Μάιο, αλλά τώρα επικεντρώνεται στην δημιουργία κουρδικού κράτους και μετά στον Ερντογάν που έχει δει τον εαυτό του ως τον νέο σουλτάνο της Τουρκίας.

«Η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους για αρχή θα αποτελούσε ένα καλό επίτευγμα για την Αμερική, ακόμα καλύτερο για το Ισραήλ και για την υπόλοιπη Μέση Ανατολή», δηλώνει ο  Δρ Joseph Frager σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης, ο οποίος σαφώς γνωρίζει τι δηλώνει ακριβώς.

Το Ισραήλ θεωρεί δεδομένη την δημιουργία Κουρδικού κράτους     

Σε συνέντευξή της την Κυριακή το πρωί στο  ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ο σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης Δρ Joseph Frager, προειδοποίησε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ ενίσχυσε υπερβολικά απότομα τον «αντισημίτη εγκληματία πολέμου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι σίγουρα κάτι όχι καλό», είπε ο ίδιος για την απόφαση του Τραμπ  αλλά πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,  είναι ένας μεγάλος φίλος του Ισραήλ και αυτή η κυβέρνηση είναι νομίζω, η πιο φιλική που υπήρξε ποτέ».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες κληρονομιές φιλίας και αδελφοσύνης με το Ισραήλ από οποιοδήποτε άλλο  έχει καθίσει στο Λευκό Οίκο.

Οι κίνδυνοι όμως από Ιράν–Ερντογάν είναι μεγάλοι. Για αυτό  το γεγονός ο Τραμπ δεν έχει αρκετή πίστωση χρόνου.

Πρέπει ο ίδιος ρεαλιστικά να επαναπροσδιορίσει την στάση του έναντι κάποιων πολύ σκληρών και αδίστακτων χωρών σε μια πιο ελεγχόμενη κατάσταση.

Κάτω από τον Ομπάμα, οι ίδιες αυτές χώρες βρίσκονταν στη χειρότερη συμπεριφορά τους. Κάτω από τον Πρόεδρο Τραμπ  βρίσκονται στην καλύτερη συμπεριφορά τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματικά μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη. Ωστόσο, αντί να επικεντρωθεί στην ειρήνη μεταξύ του Μαχμούντ Αμπάς και του Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ίδρυση Κουρδικού κράτους , την αποχώρηση των Ιρανών  από τη Συρία, την εξουδετέρωση της  Χεζμπολάχ από τον Λίβανο και της Χαμάς από τη Γάζα.

Το επίκεντρο δεν πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κράτους της ΟΑΠ, αλλά η δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους.

Οι Κούρδοι αξίζουν ένα κράτος πολύ περισσότερο από τους Παλαιστίνιους», δηλώνει ο ίδιος απηχώντας την άποψη της ισραηλινής κυβέρνησης .

Ο ίδιος όμως θεωρεί ότι «παρόλο που έχουμε απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων  από τη Συρία και φαίνεται να μειώνεται η πιθανότητα δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους, αυτό δεν συμβαίνει πραγματικά.

Αν και ο Ερντογάν  φαίνεται να ήταν ένας « κακός ηθοποιός»  στη Μέση Ανατολή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Αμερικανός πρόεδρος τον έχει υπό τον έλεγχο του. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ  θεώρησε ότι θα μπορούσε να πάρει τις δυνάμεις του από την Συρία πριν από την περίοδο των διακοπών.

Φυσικά ο Ερντογάν μπορεί να επανέλθει στους παλιούς τρόπους του και να αψηφήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο. Δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν όμως  θα διακινδυνεύσει τώρα να το κάνει αυτό.

Πιστεύω επίσης ότι εάν ο Τραμπ  ενημερώσει τον Ερντογάν ότι θέλει να δημιουργήσει ένα Κουρδικό Κράτος, ο Ερντογάν θα δώσει ακριβώς ότι  υποσχέθηκε και  δεν θα επιτεθεί στους Κούρδους μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων», κατέληξε ο ίδιος.

Αυτές οι δηλώσεις του Ισραηλινού ειδικού  επιβεβαιώνουν παλαιότερο άρθρο μας σύμφωνα με το οποίο ο διοικητής του  «Ισλαμικού Επαναστατικού  σώματος των φρουρών» (IRGC) Στρατηγός  Mohammad Ali Jafari είχε εγγυηθεί  προσωπικά   ότι το Ιράν θα αντιταχθεί «στο  σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία ».

Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο σύμφωνα με τον Ιρανό.

Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.

Η ισραηλινή  υπουργός Δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το  δεξιό κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο  κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».

Η ίδια προέτρεψε ακόμη την αλλαγή των κανόνων  του διεθνούς δικαίου, αναφερόμενη  στην καταστροφή των «εθνών-κρατών» στην Μέση Ανατολή, κάτω από την « ταχεία εξάπλωση της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι, στην ομιλία της  Ισραηλινής  υπουργού για το Κουρδιστάν επισημάνθηκε η δημιουργία κουρδικού κράτους ανάμεσα σε  Ιράκ και  Τουρκία, Συρία.

Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όμως όλα ξεκινούν από το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .

Το  σχέδιο που  Πενταγώνου   ανέφερε  ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν  σε τρία μέρη,  σιιτικό, σουνιτικό  και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης  των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Επιπλέον, το Ιράν θα αποκτήσει στα  βορειοδυτικά  σύνορα του μακροπρόθεσμα έναν νέο    εχθρό με απεριόριστα στρατιωτικά μέσα.

Όποτε μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς επίκειται στην περιοχή και ποια ακριβώς εμπλοκή θα έχει η Τουρκία και ο Ερντογάν στο όλο ζήτημα,  ενώ ο Τούρκος ηγέτης ονειρεύεται την κατάληψη της Ιερουσαλήμ και την απόδοση της στο νέο Παλαιστινιακό κράτος , ως την τρίτη πιο ιερή πόλη του Ισλάμ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εγκατέλειψε την Κόρη της στο Μαιευτήριο, επειδή Γεννήθηκε Ανάπηρη. Νόμιζε πως η Ιστορία έχει ξεχαστεί, αλλά 20 Χρόνια μετά…

Ο Α/ΓΕΕΘΑ γνωρίζει & θέλει να αποτρέψει: Ο Ερντογάν δέχεται εισηγήσεις για να προκαλέσει κρίση στο Αιγαίο – Τι φοβάται ο «Σουλτάνος»