in

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…!! Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου Απαντούν Στην Προβοκάτσια Για Την Μακεδονία…

ΣΤΗΝ απίστευτη μεθόδευση για να ακυρωθούν οι αγώνες των αληθινών Μακεδόνων απεργάζονται σκοτεινοί κύκλοι «εντός και εκτός των τειχών». Στη συντονισμένη αυτή προσπάθεια των προβοκατόρων απαντούν οι Παμμακεδονικές και η ΠΟΠΣΜ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ) -οι επίσημες οργανώσεις που εκφράζουν όλους τους αληθινούς Μακεδόνες- με μία ανακοίνωση κόλαφο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων για τον αγώνα τους, που τόσο καιρό δίνουν τα πάντα για να εναντιωθούν απέναντι σε όσους έχουν σκοπό να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας μας.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε:


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μία συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα για το καλό της Ελλάδας και της Μακεδονίας μας έχει ξεκινήσει. Κι αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέση, ώστε ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί και να γνωρίζει τα γεγονότα και να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Κι επεξηγώ:

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου μαζί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων σήκωσαν το βάρος της διεκδίκησης της τήρησης του Συντάγματος, με πίστη και αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία και διεξήγαγαν τεράστιο αγώνα για δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Ανώτερο αγαθό δεν υπάρχει.

Συγκεκριμένα:

1. Προέβημεν στην διοργάνωση και χρηματοδότηση των δύο γιγάντιων συλλαλητηρίων, της Θεσσαλονίκης στις 21/1/2018, και της Αθήνας στις 4/2/2018, συνολικά 2.000.000 κόσμου.

2. Πραγματοποιήσαμε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών συγκεντρώνοντας περί τις 240.000 υπογραφές για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

3. Πραγματοποιήσαμε δημόσια διαβούλευση σε 10 μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας όπου κλήθηκαν και συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι θεσμικοί φορείς των αντίστοιχων Νομών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συμμετέχοντες υπερθεμάτισαν για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

4. Ζητήσαμε και λάβαμε ψηφίσματα από τα Δημοτικά Συμβούλια 47 συνολικά Δήμων της Μακεδονίας, στα οποία εκφράζεται ρητά η βούληση για μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

5. Επιδώσαμε 300 εξώδικες προσκλήσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς και στους κ. Τσίπρα, κ. Καμμένο, και κ. Κοτζιά, που χειρίστηκαν το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας κατά πρωτοφανώς αντιδημοκρατικό τρόπο και προς βλάβην της Πατρίδας μας.

Με την εξώδικο δήλωση εφιστούσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι η παραχώρηση του ΟΝΟΜΑΤΟΣ της Μακεδονίας μας σημαίνει παραχώρηση των ΕΔΑΦΩΝ της σε νέο κράτος με το όνομα αυτό, επεξηγώντας με βάση όσα έχουν πει δημοσίως και αρμοδίως προς τους κυρίαρχους αυτού του κόσμου, προσωπικότητες διεθνούς, κύρους, καθηγητές πανεπιστημίου και γεωστρατηγικοί αναλυτές.

Αιτιολογώντας συγχρόνως, ότι σ’ αυτό αποσκοπεί η παράνομη χρήση του ονόματός μας από τα Σκόπια, όπως μαρτυρούν οι χάρτες τους, η εκπαίδευσή τους, αλλά και το θράσος τους (Μακεδονία του Ίλιντεν).

Τελικά τους καλούσαμε με κάθε τρόπο να αποστούν από την ψήφιση της συμφωνίας αυτής, αν ενέχει παραχώρηση και μόνου του ονόματος της Μακεδονίας μας, αλλά και να την εμποδίσουν ακόμα και παραιτούμενοι του αξιώματός τους.

Διαφορετικά τους ενημερώναμε για τα ποινικά αδικήματα που προβλέπει και τιμωρεί ο ποινικός κώδικας βαρύτατα, στα άρθρα του 134 και 138, σε περίπτωση που τελικά αδιαφορούσαν για τις συνέπειες της ψήφισης παραχώρησης του ονόματός μας, της Μακεδονίας εις βάρος της πατρίδας μας.

Τα εξώδικα πέτυχαν τον σκοπό τους!

Ήταν γνωστό ότι οι ξένες δυνάμεις που επεδίωκαν την παραχώρηση του ονόματός μας, σκόπευαν ΠΡΩΤΑ να ψηφιστεί η συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, και ΜΕΤΑ να υπογραφεί η συμφωνία, ομονοούσης της ελληνικής κυβέρνησης, που παλινωδούσε προκειμένου να διαχειριστεί τον ελληνικό λαό και την άποψή του στο θέμα κι όχι για να διαπραγματευθεί την μη παραχώρηση του ονόματός μας στο εξωτερικό και οπωσδήποτε με τα Σκόπια.

‘ Ώστε με ασφάλεια να οδεύσουν στην ένταξη του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το όνομά του και με ασφάλεια αυτό μετά να διεκδικήσει τα εδάφη μας, μειονότητες κλπ.

Οι βουλευτές υπαναχώρησαν της γενικής προθυμίας τους «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», που συνήθως επιδεικνύουν. Το γεγονός της άρνησης των βουλευτών να ψηφίσουν παράδοση των εδαφών της Ελλάδας (με την παραχώρηση του ονόματος), αντιλαμβανόμενοι ότι θα τους επιβληθούν τα νόμιμα κατέστη ξεκάθαρο.

Αποτυπώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Βούτση εκείνη η ιστορική φράση «κάποιοι έχουν ξεφύγει. Οι Παμμακεδονικές μας απειλούν με θάνατο αν ψηφίσουμε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας». Ο οποίος βεβαίως γνώριζε ότι καμία απειλή δεν είχαμε ποτέ διατυπώσει. Ούτε μπορεί ποτέ να ονομαστεί απειλή η προσφυγή στα δικαστήρια ή η ανάληψη των θεμελιωδών κατά το Σύνταγμα υποχρεώσεών μας από όλους τους έλληνες πολίτες.

Για τον λόγο αυτόν μόνο επικοινωνιακά προσπάθησαν να το διαχειριστούν μιλώντας για απειλές και εκβιασμούς ανύπαρκτους, ενώ εμείς μόνον για γεγονότα, Νόμους και νόμιμες ποινές ενημερώσαμε.
Τα εξώδικα είναι ο λόγος για τον οποίον ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ κι αναγκάστηκε ο κ. Κοτζιάς να παραβιάσει το Σύνταγμα και την θεμελιώδη αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, να σφετεριστεί το κρατικό του αξίωμα, να υπογράψει, μόνος του, χωρίς δεδηλωμένη για το θέμα αυτό, χωρίς συναίνεση, ούτε βεβαίως εντολή από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θυμόμαστε όλοι ότι μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας και παρά το 1,5 εκ κόσμο ο κ. Κοτζιάς την ίδια μέρα είπε πως συνεχίζει την «πατριωτική» του διαπραγμάτευση, αφού σβήστηκε στην κάμερα της αστυνομίας η ημερομηνία και η ώρα ώστε να υποβαθμιστεί το γεγονός. Τα εξώδικα πέτυχαν να ανακρούσει πρύμναν, έστω ασθενικά, τόσο ο συγκυβερνήτης του κ Τσίπρα, (ο οποίος δήλωνε την εμπιστοσύνη του στον κ. Κοτζιά και την ανοχή του αν το όνομα Μακεδονία λέγεται Μακεντόνγια, κλπ), όσο και η αντιπολίτευση που αρχικά συναινούσε στην συντριπτική της πλειοψηφία.

6. Ενόψει της υπαναχώρησης των βουλευτών και της αλλαγής σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης υποβάλλαμε την από 31/5/2018 μήνυσή μας εναντίον του κ. Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, 135 ΠΚ, δεδομένου, ότι εμφανιζόταν με τις δημόσιες δηλώσεις του αλλά και με τις πράξεις του (σύμπραξη με Ζάεφ, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς, και σύμπλευση μαζί τους), αποφασισμένος να ολοκληρώσει τα ποινικά αδικήματα του.

Η μήνυσή μας αυτή που κατατέθηκε επίσης από εκατοντάδες Έλληνες (όσο τελεί σε γνώση μας) διαβιβάστηκε ταχύτατα στις 5 Ιουλίου 2018 στην βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Άρα και αυτή μας η ενέργεια τελεσφόρησε και πέτυχε απολύτως τον σκοπό της. Αφενός διότι, ήδη κατά την υπογραφή της εφιαλτικά προδοτικής συμφωνίας, η μήνυσή μας βρισκόταν σε εξέλιξη, στα χέρια εισαγγελέως, αφετέρου διότι πριν την πρόσκληση του κράτους των Σκοπίων, με το όνομα σκέτο Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, μετά το βέτο της Τουρκίας, είχε ΚΡΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΌΤΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ώστε να καταλήξει αν και ποιά ποινικά αδικήματα έχουν τελεσθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών. Διότι υπήρχε και η επιλογή να τεθεί στο αρχείο η μήνυσή μας, όπως οι περίπου 200 άλλες μηνύσεις (πλην ΜΟΝΟΝ ΜΙΑΣ), που έχουν στο παρελθόν υποβληθεί, βασίμως κατά την γνώμη μας, για τα μνημόνια που έθεσαν τις βάσεις του εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας μας.

7. Μετά την αντισυνταγματική και παράνομη υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, ξανά σύσσωμες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προβήκαμε σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να την ακυρώσουμε και να εμποδίσουμε τα μεγάλα δεινά που θα έρθουν για την Πατρίδα μας. Η αίτηση αναστολής εκδικάστηκε από την Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία συνεκλήθη ειδικά για την δικιά μας αίτηση, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ, και τελικά απορρίφθηκε ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, που όμως υπήρχαν, αφήνοντας βέβαια το ενδεχόμενο να επανέλθουμε αν μεσολαβήσουν άλλες πράξεις της διοίκησης σε εκτέλεση της κατάπτυστης. Και εννοείται ότι θα επανέλθουμε. Ορίστηκε δε, δικάσιμος της αίτησής μας στην μείζονα ολομέλεια του ΣτΕ για τις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Ήδη δηλαδή, τόσο οι δύο εισαγγελείς, Σερρών και Αθηνών, που επελήφθησαν της μήνυσής μας γνωμοδότησαν για την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησής της, άρα για την καταρχήν βασιμότητά της, όσο και οι εκδώσαντες την απόφαση του ΣτΕ, γνωμοδότησαν για το καταρχήν παραδεκτό και την καταρχήν βασιμότητά της, εξετάζοντας τους λόγους που προτείναμε για την αναστολή της κατάπτυστης στην ουσία τους.

ΚΙ ΟΜΩΣ. ΚΙ ΟΜΩΣ.
ΦΕΥ…

Σε όλη αυτήν την ανηφορική και μοναχική πορεία μας προς υπεράσπιση της Μακεδονίας μας και της Ελλάδας (γιατί πράγματι πρέπει να σώσουμε την Μακεδονία για να σωθεί όλη η Ελλάδα, κατά την ρήση του Ίωνα Δραγούμη), βρέθηκαν άνθρωποι που προσπάθησαν να μας εμποδίσουν, κι όταν δεν τα κατάφεραν, προσπάθησαν επικοινωνιακά να μας παραγκωνίσουν, ή να υποβαθμίσουν εμάς και κυρίως τις ενέργειές μας.

Με τελικό σκοπό να βοηθήσουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών να ψηφιστεί στην βουλή, να δώσουν άλλοθι στην ελληνική δικαιοσύνη να μην πράξει το καθήκον της και να εμφανίσουν ως τετελεσμένο στον ελληνικό λαό την κατάπτυστη, να την νομιμοποιήσουν στην συνείδησή μας ώστε αυτή να παράξει τα προδοτικά αποτελέσματά της (τον παράδοση ονόματος, ιστορίας, πολιτισμού, και εδαφών τελικά της Μακεδονίας μας, με είσοδο του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ), την ολοκλήρωση δηλαδή των ποινικών αδικημάτων, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ για τους διαπράξαντες αυτά!

Αντιλαμβάνεστε την κατάπληξή μας, όταν διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κύριος Αθανασιάδης ως προέδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με έδρα την Αθήνα και τον ακούσαμε να επαναλαμβάνει κατά τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε, όπου ευαγγελίζεται την ενότητα και ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων, πλην όμως κατηγορεί τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για δήθεν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ άκυρες νομικές ενέργειες. Ευτυχώς τα γεγονότα τον διαψεύδουν.

Τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως το πολυπληθέστερο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ όργανο γηγενών Μακεδόνων, με 100 ενεργά σωματεία ως τακτικά μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα και άλλα 100 συνεργαζόμενα σωματεία. Το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΟΠΣΜ καθημερινά καταθέτει μόχθο, αγάπη και χρήματα στην προσπάθεια αποτροπής του εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας.
Δυστυχώς ο κ.Αθανασιάδης κλήθηκε από εμάς θεσμικά (ως αθηναϊκή οργάνωση) να συμμετέχει στη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της Αθήνας, πλην όμως πέραν της φυσικής του παρουσίας ουδεμία άλλη βοήθεια παρείχε σε αυτό. Δεν προσέφερε ούτε εργασία, ούτε χρήματα, όπως όλοι εμείς. Ούτε βέβαια υπέγραψε τα εξώδικα, ούτε την μήνυση, ούτε την αίτηση ακύρωσης για την οποία μας ψέγει, με περισσό θράσος. Στις υπογραφές, αλλά και στα χρήματα και στην εργασία για την σωτηρία της Μακεδονίας μας και της Ελλάδας ήταν απών.

Μας προξένησε μεγάλη κατάπληξη που θυμήθηκε τον ρόλο του και τον διεκδικεί, ξέχωρα από εμάς, τώρα που οι ενέργειές μας, έχουν συγκεκριμένα, σημαντικά και ορατά αποτελέσματα. Παρότι αντιλαμβάνεται ότι ψέγοντας τις δικαστικές μας ενέργειες στην πραγματικότητα υπονομεύει τα αποτελέσματά τους και άρα ενεργεί εις βάρος της Πατρίδας μας. Και δυστυχώς αποδεικνύει τον πραγματικό ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για την Ελλάδα. Ευαγγελίζεται την εθνική ομοψυχία ωστόσο ο ίδιος βγάζει χολή για τις άκρως πετυχημένες ενέργειες που πραγματοποιήσαμε, τάσσοντάς μας εξ αρχής απέναντί του. Τόσο στο δελτίο τύπου όσο και στη συνέντευξη τύπου δε δίστασε να μας κατηγορήσει για εσκεμμένες άκυρες νομικές ενέργειες. Στράφηκε εναντίον μας. Ξεδιάντροπα. Ξεκάθαρα. Κι αν βεβαίως στρεφόταν εναντίον μας ως πρόσωπα, ή ως σωματεία, ανταγωνιστικά μεταξύ μας (παρότι εμείς ποτέ δεν αισθανθήκαμε ούτε δείξαμε κανέναν ανταγωνισμό προς εκείνον, τουναντίον) καμία αληθινή ενόχληση δεν θα αισθανόμασταν. Ούτε θα μπαίναμε στον πραγματικό κόπο να απαντήσουμε. Όμως στρέφεται κατά των ενεργειών της προάσπισης της Μακεδονίας μας, (ονόματος και εδαφών της), άρα στρέφεται εναντίον της Μακεδονίας και της Ελλάδας ολόκληρης. Κι αυτό είναι αξεπέραστο, ολέθριο, και σκόπιμο. Είναι επιλογή του.

Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ξαφνική του ανάγκη, να μιλήσει για «άστοχες και άνευ αποτελέσματος κάθε είδους ενέργειες»; Και πώς να εξηγηθεί η «ψύχραιμη, ρεαλιστική αλλά και υπεύθυνη στάση του», να μην υπογράψετε την αίτηση ακύρωσής μας (που δεν είναι προσφυγή, ούτε κατατέθηκε στις 13 Ιουλίου);

Δηλαδή ήταν ρεαλιστική και ψύχραιμη η στάση του να μην καταφύγει στο μοναδικό πραγματικό ένδικο μέσο για την ακύρωση της κατάπτυστης, η οποία, κατ’ εκείνον «δεν δύναται να προσβληθεί, ακόμα»…

Αυτό που δεν είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής μας, ότι δεν είναι προφανώς απαράδεκτη, όπως θα μπορούσε και είχε την δυνατότητα να πράξει, έχει το θράσος να το λέει ο κ.Αθανασιάδης.

Είναι δικαστής; Έχει καλύτερη γνώμη από τους δικαστές; Εμείς όχι. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα, μα όλα τα νόμιμα μέσα για να ακυρώσουμε την κατάπτυστη και να προστατεύσουμε την Πατρίδα μας. Το ΠΩΣ ΑΣ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Δικιά τους δουλειά και ΚΑΘΗΚΟΝ είναι.

Ενημερώνουμε τον κ.Αθανασιάδη ότι όσο εκείνος επιδείκνυε ψύχραιμη, υπεύθυνη και ρεαλιστική στάση, τα Σκόπια προσκλήθηκαν στο ΝΑΤΟ, με το όνομα (σκέτο) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μετά βέτο/αστερίσκο της Τουρκίας, στο οποίο δεν αντέδρασε η ελληνική αντιπροσωπεία κατόπιν εντολών του Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ.Αθανασιάδης συμφωνεί με το αποτέλεσμα των ενεργειών του κ.Κοτζιά που εμείς προσπαθήσαμε να εμποδίσουμε με την αίτηση αναστολής μας; Δεν τον ενόχλησε η συμφωνία των Πρεσπών; Αρκεί που η στάση του ήταν ψύχραιμη, ρεαλιστική και υπεύθυνη; Δεν διέπραξε αδίκημα ο κ. Κοτζιάς; Γνωρίζει ο κ.Αθανασιάδης τι σημαίνει αδίκημα; Δεν προκατέλαβε την βουλή ο κ Κοτζιάς δημιουργώντας τετελεσμένα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Δεν στέρησε την Βουλή από την εξουσία της να επιληφθεί της διεθνούς συνθήκης σε πρώτο χρόνο; Δεν κατέστησε άνευ αντικειμένου την κύρωση από την Ελληνική Βουλή, αν έρθει για έγκριση μαζί με το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, αφού αυτό έχει κυρωθεί από όλα τα άλλα, ή μερικά, κοινοβούλια; Κι αν αυτό δεν συνιστά το αδίκημα του άρθρου 134 ΠΚ, με σφετερισμό του κρατικού του αξιώματος και πρόσκαιρη ή διαρκή αλλοίωση του πολιτεύματος και με κατάλυση θεμελιωδών αρχών, τότε τι νόημα δίνουν οι έγκριτοι νομικοί σας και εσείς προσωπικά στο άρθρο 134; Κι αν δεν συνιστά αδίκημα η φράση του κ. Τσίπρα στο γαλλικό περιοδικό Le point στις 28/6 «πήγαμε ενάντια στην πλειοψηφία, όπως για το θέμα της Μακεδονίας, για το καλό της περιοχής», τότε τι είναι αδίκημα;

Βεβαίως ο κ.Αθανασιάδης ανέφερε «δυστυχώς ήδη απερρίφθη από το ΣτΕ». Κι αναρωτιόμαστε. Χρειάζεται άραγε ένα άριστο δικόγραφο, και μία ρητή πρόβλεψη στον νόμο ώστε να ακυρωθεί η κατάπτυστη; Άρα καλώς υπάρχει και παράγει αποτελέσματα η κατάπτυστη; Καλώς μας ονομάζουν Βόρεια Ελλάδα και Έλληνες εμάς τους Μακεδόνες; Καλώς ονομάζονται Μακεδονία και Μακεδόνες και μακεδονική η γλώσσα των Σκοπιανών; Γιατί ξέρετε, ή κάτι είναι άκυρο και ακυρώνεται. Ή δεν ακυρώνεται γιατί δεν είναι άκυρο. Δεν υπάρχουν ακυρότητες αν δεν είναι επιδιώξιμη η ανακήρυξη των ακυροτήτων!

Και τελικά δεν είναι υποχρεωμένο το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει την κατάπτυστη, ενώ γνωρίζει ότι

1. Ο Υπουργός Εξωτερικών έπραξε αντισυνταγματικά και σφετερίστηκε την εξουσία της βουλής και την λαϊκή κυριαρχία, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα κατά τον ποινικό κώδικα και αυτοτελή λόγο ακύρωσης της κατάπτυστης στο ΣτΕ;
2. Οι συνέπειες της κατάπτυστης είναι ο εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας, τον οποίο επιμελώς αποσιωπάτε στην ανακοίνωσή σας, μιλώντας αφηρημένα για «κυριαρχικά και εθνικά δικαιώματα»….;

Ο κ.Αθανασιάδης διαχωρίζει την δράση του (τι έκανε άραγε για τον αγώνα;) από την δική μας, αποφαινόμενος ως άλλος δικαστής, ότι δεν έχει «στηρίξει κάθε άλλη ενέργεια που πυροδοτεί ακρότητες και μπορεί να διχάζει τον Ελληνισμό, πχ η μήνυση επί εσχάτη προδοσία, η οποία δεν ευσταθεί υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς το σύστημα προστατεύει τον εαυτό του πάσει δυνάμει». Λέει δύο αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα. Ας διαλέξει: (α) ή δεν ευσταθεί η μήνυση υπό τις παρούσες συνθήκες, που σημαίνει ότι η μήνυση δεν είναι βάσιμη, δεν είναι αληθινή και δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική και υποκειμενική της υπόσταση. Κάτι τέτοιο διαψεύδεται αυτόματα από την κατεπείγουσα διαβίβαση στην βουλή της μήνυσής μας, από 5/7/2018, από δύο εισαγγελείς από τους οποίους πέρασε, (β) ή διεκδικεί το προνόμιο να είναι αρμοδιότερος των εισαγγελέων, από τα χέρια των οποίων περνούν εκατοντάδες μηνύσεις τον μήνα; (γ) ή οι έγκριτοί του νομικοί έχουν το προνόμιο της αυθεντικής κι ορθής νομικής κρίσης, πέρα από το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και ασχολούμενων ειδικά με το αντικείμενο νομικών;

Και τελικά ποιόν λέτε ότι ενόχλησε η μήνυση εναντίον της οποίας βάλλει ο κ.Αθανασιάδης; Την Ελλάδα ή τους εχθρούς της Ελλάδας; Ποιους υπερασπίζεται ο κ.Αθανασιάδης τιθέμενος απέναντι στις ενέργειές μας αυτές, οι οποίες μάλιστα ευοδώνονται; Προφανώς στους εχθρούς της Ελλάδας είναι χρήσιμος. Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Λέει ότι στο σύστημα προστατεύει τον εαυτό του πάσει δυνάμει και δεν θα ευδοκιμήσει η μήνυσή μας. Όμως, ήδη έφτασε στην Βουλή, που σημαίνει ένα πρώτο σοβαρό ρήγμα στο σύστημα, γεγονός που έπρεπε εκείνος με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει, διότι ξεκάθαρα βοηθάει την προσπάθεια που λέει ότι προτίθεται να αναλάβει. Μήπως όχι; Αν είναι να σωθεί η Ελλάδα από ενέργειες άλλων εκτός από δικές του να μην σωθεί καλύτερα;

Περαιτέρω. Ξέρετε το Σύνταγμα λέει ξεκάθαρα. Δημοκρατία είναι η λαϊκή κυριαρχία. Δημοκρατία είναι η διάκριση εξουσιών. Δημοκρατία είναι η τήρηση του Συντάγματος. Κι όταν δεν υπάρχει τήρηση του Συντάγματος, πάλι το Σύνταγμα δίνει εντολή. Να το υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα. Ο κ.Αθανασιάδης λέει ότι η μήνυση διχάζει τον ελληνικό λαό. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Την μήνυση κατέθεσαν εκατοντάδες έλληνες πολίτες που μας το γνωστοποίησαν και εκατοντάδες άλλοι που το έπραξαν μόνοι τους συναισθανόμενοι το καθήκον τους, την θεμελιώδη υποχρέωσή τους τήρησης του Συντάγματός μας, με πίστη και αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία.
Ο κ.Αθανασιάδης ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τις διασυνδέσεις του με το Εξωτερικό και το Εσωτερικό και με χαρά θα τον δούμε σε όλα τα μεγάλα κανάλια, χωρίς να έχει ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί στην συνέντευξη τύπου προσήλθαν ελάχιστοι δημοσιογράφοι και η εκδήλωση απέτυχε.
Να σημειωθεί ότι οι νομικοί του σύμβουλοι έδωσαν την δεύτερη συνέντευξη τύπου τους για το ίδιο θέμα (οι δύο εξ αυτών). Στην πρώτη συνέντευξη τύπου συνεργαζόταν με τον φορέα ανένδοτου αγώνα από τον οποίον αποχώρησαν και βρήκαν στέγη την οργάνωση του κ.Αθανασιάδη. Κι ενώ πέρασαν ήδη 3 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. Όμως οι νομικοί ως γνωστόν μιλούν με τα δικόγραφά τους και τις δικαστικές τους ενέργειες. Όχι με συνεντεύξεις τύπου. Περιμένουμε με αγωνία τις ενέργειές τους και ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους ή οποιασδήποτε άλλης νομικής ενέργειας έχει σκοπό την ακύρωση της κατάπτυστης (άραγε θέλουν να την ακυρώσουν;).
Ο κ.Αθανασιάδης αναφέρθηκε σε μια κάποια «αντιμετώπιση με κάθε νόμιμο μέσο και κάθε άλλης εν δυνάμει κυβερνητικής πράξης ήθελε δρομολογηθεί στην Ελλάδα, που τυχόν αμφισβητεί ή που μπορεί να απειλήσει εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Αναφέρεται σε «ανακοίνωση πολυεπίπεδων δράσεων για την αντιμετώπιση εκ μέρους των απανταχού Ελλήνων…… που προσβάλλονται τα ατομικά τους κλπ». Παρότι δεν έγινε κατανοητό το ακριβές νόημα της φράσης του καθότι ασύντακτη, στερείται κύριας πρότασης, κρατούμε το ουσιαστικό «αντιμετώπιση» και τίθενται οι ερωτήσεις:

1. Ο κ.Αθανασιάδης ΘΕΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;

2. Επιτρέπεται στα πολιτεύματα που ονομάζονται Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός να ομολογεί ότι «πήγαμε ενάντια στην πλειοψηφία», ή αυτό απαγορεύεται απολύτως και συνιστά ποινικό αδίκημα;
3. Αν αυτό απαγορεύεται, οφείλει ο ελληνικός λαός με όλους τους τρόπους να αποκαταστήσει την δημοκρατία;

Επειδή οι ανεπίτρεπτες δηλώσεις του κ.Αθανασιάδη, και τα όσα δεν έπραξε αποδεικνύουν ότι δεν επιδιώκει την ακύρωση, την εξαφάνιση δηλαδή, της κατάπτυστης που απλώς θέλει να «αντιμετωπίσει», του ζητούμε να μας ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ, ως έλληνες πολίτες. Την θεμελιώδη υποχρέωσή μας να τηρήσουμε το Σύνταγμά μας με πίστη και αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Αυτό που μας είπε ο Σωκράτης: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα εστίν η πατρίς παρά θεοίς και παρ’ανθρώποις τοις νουν έχουσιν». Κι αν η Πατρίδα είναι πάνω από μάνα κι από πατέρα ανάμεσα στους Θεούς και τους ανθρώπους που έχουν μυαλό, σίγουρα είναι πάνω ΑΠΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ.
Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να συμμετέχουν στο συνέδριο που ανακοίνωσε ο κ.Αθανασιάδης, που διατείνεται ότι θα αναδείξει συντονιστικό όργανο για τη συνέχιση του αγώνα, καθώς με τις εμπρηστικές του δηλώσεις δείχνει ότι επιθυμεί τη διάσπαση του πατριωτικού χώρου κι όχι την εθνική ομοψυχία. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δίνουν τον αγώνα για τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύεται. Δε θα τον απογοητεύσουμε. Καλοδεχούμενος θα είναι όποιος συνταχθεί σε αυτόν τον ιερό αγώνα. Αλίμονο όμως σε όποιον προσπαθήσει να τον απαξιώσει. Θα περιθωριοποιηθεί από μόνος του.

Νίνα Γκατζούλη

Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Έντονοι αεροψεκασμοί πάνω από το Λονδίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι’ αυτό βλέπουμε καταυλισμούς «μεταναστών» στην Αριστοτέλους – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο για όλη την Ελλάδα