Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό κάθε μέρα. Αλλά μία γυναίκα που παρέλειπε συστηματικά το πρωινό για χρόνια, τους αγνοούσε όλους, μαζί με τον πόνο στην κοιλιά που την ταλαιπωρούσε.

Σαν αποτέλεσμα, κατέληξε να κάνει χειρουργείο που κράτησε 6 ώρες προκειμένου οι γιατροί να της αφαιρέσουν 200 πέτρες από την χολή!


Πολλοί παραλείπουν το πρωινό λόγω της ρουτίνας τους και η Ms. Chen ήταν μία από αυτούς.

Οι γιατροί είπαν όμως πως η γυναίκα το έκανε αυτό για πάνω από μία δεκαετία. Πράγματι, δεν είχε καθόλου πρόγραμμα σε ότι είχε να κάνει με το φαγητό. Συνήθως έτρωγε όποτε έβρισκε χρόνο.

Τελικά, άρχισε να βιώνει έντονο πόνο στην κοιλιά. Αυτός ήταν ο τρόπος που το σώμα της της έλεγε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Εκείνη όμως συνέχισε να αγνοεί και τους πόνους.

Όταν τελικά πήγε στον γιατρό, της είπαν πως πάσχει από πέτρες στην χολή και πως θα έπρεπε να την χειρουργήσουν για να τις αφαιρέσουν. Αυτό και μόνο την τρομοκράτησε.

Οπότε όπως και τον πόνο, αποφάσισε να αγνοήσει και τις συμβουλές του γιατρού. Φυσικά, αυτό δεν κράτησε για πάρα πολύ.

Μετά από χρόνια πόνου, η κατάστασή της συνεχώς χειροτέρευε και δεν μπορούσε πλέον να τον αγνοεί. Δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει με την επέμβαση.

Χρειάστηκαν πάνω από έξι ώρες για να αφαιρέσουν τις πέτρες από την χολή και το συκώτι της – 200 συνολικά!

Ακόμα και οι γιατροί είχαν μείνει έκπληκτοι από το μέγεθος που είχαν μερικές, που έμοιαζαν με αυγά!

Οι γιατροί της πιστεύουν πως τα χρόνια κακής διατροφής ευθύνονται γι’αυτό. Ο Dr. Quan Xuwei, είπε πως επειδή η γυναίκα δεν έτρωγε πρωινό, η χοληδόχος κύστη σταμάτησε να διαστέλλεται και να συστέλλεται, με αποτέλεσμα να γεμίσει χολή. Και αυτό, οδηγεί σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και ασβεστίου.

Κάποιοι άλλοι γιατροί διαφωνούν και λένε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τις πέτρες στην χολή με την διατροφή. Μάλλον όμως όλοι θα συμφωνήσουν πως δεν θα έπρεπε να αγνοήσει τα συμπτώματα.

Είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας και να μην αγνοούμε τα σημάδια που μας στέλνει.