in ,

Τότε 26… πλέον 72, δεν έχει ούτε 1 πλαστική: Έτσι είναι σήμερα η «Παναγία» του Ιησού από τη Ναζαρέτ, Ολίβια Χάσεϊ

Ολίβια Χάσεϊ: Η αγαπημένη ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού, στην εμβληματική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, σήμερα βρίσκεται στο 72ο έτος της ζωής της.

Η σειρά, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά έργα τηλεοπτικής μετάδοσης το Πάσχα από τον ΑΝΤ1, συνεχίζει να την καθιστά μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον χώρο της τηλεόρασης.


Η Χάσεϊ κατάφερε με την ερμηνεία της να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού, ενσαρκώνοντας με εξαιρετική μαεστρία την Μαρία. Ο ρόλος της στη σειρά όχι μόνο άφησε σημαντικό αποτύπωμα στην καριέρα της αλλά και συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας μόνιμης εικόνας της ως ιδανικής μητέρας στη συλλογική μνήμη του κοινού.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία της ως ηθοποιός, η Ολίβια Χάσεϊ αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική, επιλέγοντας να αφοσιωθεί σε μια εντελώς διαφορετική δραστηριότητα – την κτηνοτροφία.

 

Ολίβια Χάσεϊ: Δείτε πως είναι σήμερα η ηθοποιός

Η Ολίβια Χάσεϊ γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1951 στην Αργεντινή. Αρχικά εργάστηκε στο θέατρο και το 1968 επιλέχθηκε από τον Φράνκο Τζεφιρέλι για να παίξει τον ρόλο της Ιουλιέτας στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο ρόλος της χάρισε παγκόσμια αναγνώριση και για αυτή την ερμηνεία κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο David di Donatello.

Το 1974 πρωταγωνίστησε ως Τζες στην ταινία τρόμου «Black Christmas». Συνεργάστηκε ξανά με τον Φράνκο Τζεφιρέλι στην σειρά «Ιησούς από την Ναζαρέτ» (1977), στην οποία ενσάρκωσε την Μαρία, την μητέρα του Ιησού.

Το 1978 εμφανίστηκε στην ταινία του John Guillermin «Έγκλημα στον Νείλο», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι. Τη δεκαετία του 1980 εμφανίστηκε σε αρκετές διεθνείς παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων της ιαπωνικής παραγωγής «Virus» (1980) και της αυστραλιανής ταινίας τρόμου «Turkey Shoot» (1982). Το 1990 εμφανίστηκε σε δυο ακόμα ταινίες τρόμου: «Psycho IV: The Beginning» και στο «Το Αυτό» (It) του Στίβεν Κινγκ.

Η Ολίβια Χάσεϊ εγκατέλειψε την υποκριτική για δυο χρόνια μετά την επιτυχία της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι εξαιτίας της αγοραφοβίας της.

Δείτε πως είναι σήμερα:

«Εξαφανίστηκε» και κανείς δεν ξέρει που είναι και τι κάνει: Το άλυτο μυστήpιο με τον μικρό Ιησού από τη Ναζαρέτ

Πάσχα 2024: Μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά κάποιες συνήθειες μένουν ίδιες. Μία από αυτές είναι η παρακολούθηση του «Ιησού από την Ναζαρέτ» στην τηλεόραση.

Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις στον κινηματογράφο που αναφέρονται σε μια κατάρα που συνοδεύει τους πρωταγωνιστές των ταινιών που αναφέρονται στη ζωή του Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Ένας νεαρός με μπλε μάτια έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, υποδυόμενος τον Ιησού από τη Ναζαρέτ στην ιστορική ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, σε μικρή ηλικία.

Ιησού από την Ναζαρέτ

Ο μικρός Ιησούς:

Ο Lorenzo Monet, μόλις 12 ετών τότε, έλαβε αυτόν τον ρόλο στην ταινία που αποτελεί μια σημαντική παράδοση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας.

Η επιλογή του Lorenzo Monet μεταξύ πολλών παιδιών που συμμετείχαν στα καστινγκ για την ταινία, οφείλεται στα αγγελικά του χαρακτηριστικά. Τα μαγευτικά του μπλε μάτια και τα ξανθά μαλλιά τον έκαναν ιδανική επιλογή για τον ρόλο του μικρού Ιησού που επιθυμούσε ο Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ιησού από την Ναζαρέτ

Ως επιθυμία του διάσημου σκηνοθέτη, ήταν η κατάλληλη επιλογή ηθοποιών. Αυτών δηλαδή, που μπορούσαν να μεταδώσουν ένα συναίσθημα μόνο με μια ματιά, ιδιότητα που διέθεταν όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτήν την ιστορική ταινία.

Όμως, πού βρίσκεται σήμερα ο Lorenzo Monet και γιατί οι πληροφορίες για τη ζωή του είναι τόσο περιορισμένες;

Παρά τις προσπάθειες αναζήτησης, κανείς δεν μπορεί να ανακαλύψει πολλά σχετικά με την πορεία του. Ο ηθοποιός, γεννημένος το 1965 στην Ιταλία, σήμερα συμπληρώνει 55 χρόνια.

Παρόλα αυτά, το βιογραφικό του δεν υπάρχει ούτε στην IMDb ούτε στη Wikipedia. Ωστόσο, οι οπαδοί του έχουν δημιουργήσει μια σελίδα για εκείνον στο Facebook, όπου ανταλλάσσουν πληροφορίες που κάποιες φορές φαίνονται αληθινές ενώ άλλες φαντάζουν να είναι απλά δημιουργήματα φαντασίας.

Ιησού από την Ναζαρέτ

Ορισμένες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο ηθοποιός τώρα κατοικεί στην Τεργέστη της Ιταλίας, έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων.

Υπάρχουν αναφορές ότι είναι παντρεμένος, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί εάν έχει παιδιά.

Η σειρά ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ:

Η σειρά «Ο Ιησούς της Ναζαρέτ» (Jesus of Nazareth) αποτελεί μίνι σειρά τηλεόρασης που παράχθηκε από τη Βρετανία και την Ιταλία, διαρκεί 371 λεπτά συνολικά και θεωρείται ως η μεγαλύτερη παραγωγή στην ιστορία του θρησκευτικού κινηματογράφου, περιλαμβάνοντας τη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με μεγάλη ευσέβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στα Ευαγγέλια και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα διήρκεσαν σχεδόν έναν χρόνο, πραγματοποιήθηκαν σε αυθεντικά μέρη και ο Τζεφιρέλι είχε στη διάθεσή του ένα επιτελείο από διάσημους ηθοποιούς και κομπάρσους.

Ιησού από την Ναζαρέτ

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο απαράβατος όρος που του έβαλαν για να αναλάβει να παίξει τον ρόλο του Ιησού

Πυλώνα της πιο παιγμένης παραγωγής, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτέλεσε ο Robert Powell, που πήρε τον ρόλο του Ιησού με έναν απαράβατο όρο.

Ο ηθοποιός Robert Powell του «Jesus Of Nazareth» από τον Ιταλό Φράνκο Τζεφιρέλι, με πλήθος διάσημων πρωταγωνιστών, είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του εδώ και 47 χρόνια.

Την ιδέα για τον τότε άγνωστο Robert Powell πρότεινε η σύζυγος του Βρετανο-Ουκρανού παραγωγού, η οποία τον είχε δει σε σειρά του BBC. Μίλησε για τα «υπέροχα μπλε μάτια του».

Ο παραγωγός έθεσε στον ηθοποιό έναν όρο για να αναλάβει τον ρόλο του Ιησού.

Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς, παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Barbara, γιατί ο παραγωγός Sir Lew Grade δεν δέχτηκε τον ηθοποιό που έπαιζε τον Χριστό να ζει στην αμαρτία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

1, 80 ύψος, φόρεμα όλο δαντέλα, πανύψηλα πέδιλα: Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, έχει γίνει καλλονή

Με πέτσινο κολάν, μακριά κρόσσια και γόβες: Η Έλλη Στάη είναι 70 αλλά με τόση γυμναστική έχει κορμί 40άρας