Υλικά συνταγής
- λουκάνικα: 3 μέτρια σε ροδέλες
- πατάτες: 250 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- κολοκυθάκια: 2 σε ροδέλες
- πιπεριές: 2 σε ροδέλες
- καρότο: 1 σε ροδέλες
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- σέλερι: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
- σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
- κρασί λευκό: 200 ml
- ρίγανη: λίγο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τους κύβους πατάτας και τα καρότα σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα λουκάνικα με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το σέλινο και σοτάρετε για 3′-4′. Προσθέτετε τις πατάτες, το καρότο, το σκόρδο, το πιπέρι και ανακατεύετε για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη. Βράζετε για 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικο και ανακατεύετε για 4’-5’. Σερβίρετε μόλις απορροφηθούν τα υγρά.