in

«Τουρλού» με λουκάνικα

Υλικά συνταγής

  • λουκάνικα: 3 μέτρια σε ροδέλες
  • πατάτες: 250 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • κολοκυθάκια: 2 σε ροδέλες
  • πιπεριές: 2 σε ροδέλες
  • καρότο: 1 σε ροδέλες
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σέλερι: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
  • κρασί λευκό: 200 ml
  • ρίγανη: λίγο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τους κύβους πατάτας και τα καρότα σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα λουκάνικα με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.
  2. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το σέλινο και σοτάρετε για 3′-4′. Προσθέτετε τις πατάτες, το καρότο, το σκόρδο, το πιπέρι και ανακατεύετε για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη. Βράζετε για 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικο και ανακατεύετε για 4’-5’. Σερβίρετε μόλις απορροφηθούν τα υγρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τουρκία: Ελληνικές Εκκλησίες Έχουν Μετατραπεί Σε Στάβλους Και Τουαλέτες

Λαλαγγίτες της γιαγιάς όπως παλιά..