in

«Τρέχει» η δημιουργία του Κουρδικού κράτους: Οι ΗΠΑ διαμελίζουν την Τουρκία, «πνίγουν» την αμυντική βιομηχανία – «Αγώνας δρόμου» για το αεροπλανοφόρο Anadolu

Προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου προς τα στελέχη και τους υπουργούς της αμυντικής βιομηχανίας για επίσπευση των εργασιών όσον αφορά το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolou, αλλά και το νέο μαχητικό αεροσκάφος, υποκρύπτουν σαφέστατα φόβο για τις εξελίξεις σε Κύπρο-Αιγαίο και Κουρδικό ζήτημα.   

Για αυτό και οι προσπάθειες της Τουρκίας επικεντρώνονται σε δύο μεγάλα σημαντικά προγράμματα, αυτό του αεροπλανοφόρου και αυτό του νέου μαχητικού, με στόχο να προλάβουν (που δεν θα προλάβουν) την εμφάνιση του νέου Κουρδικού κράτους το οποίο αναφέρθηκε σε φόρουμ στην Συρία!!   


Ο πρόεδρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ismail Demir δήλωσε σήμερα: «Το TCG Anadolu LHD θα παραδοθεί στις ναυτικές δυνάμεις μας το τελευταίο τρίμηνο του 2020», οριοθετώντας έτσι τις φιλοδοξίες του τουρκικού ναυτικού για επιχειρήσεις στην ανοικτή θάλασσα.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

EHA News@eha_news

Turkish Defense Industries President @IsmailDemirSSB:”TCG Anadolu LHD (Amphibious Assault Ship (Multipurpose) ship will be delivered to our naval forces in the last quarter of 2020.”

See EHA News’s other Tweets

Την ίδια στιγμή δημοσιότητα δόθηκε το πλάνο σχετικά με τις κινήσεις της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για το νέο μαχητικό, τις οποίες έδωσε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής βιομηχανίας Αεροδιαστήματος Τεμέλ Κοτίλ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αεροδυναμική σήραγγα, προκειμένου να δοθεί το τελικό σχήμα.

«Επιθυμούμε να περατώσουμε το αεροσκάφος το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ και αφορά ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς.

Η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2033 και μέχρι τότε η τουρκική βιομηχανία ευελπιστεί να έχει λάβει 400 τουλάχιστον παραγγελίες τέτοιων αεροσκαφών.

Ο Τούρκος επικεφαλής ανέφερε ότι στο τεχνικό κομμάτι συνεργάζονται με την BAE Systems. «Περίπου 70 στελέχη της εταιρείας εργάζονται εδώ. Αυτή η συνεργασία δεν είναι μία απλή αγορά μηχανολογικών υπηρεσιών. Κινούμαστε από κοινού στο τεχνολογικό κομμάτι. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, τόνισε ο ίδιος.

Το νέο τουρκικό μαχητικό θα έχει, όπως λένε οι Τούρκοι, χαμηλή ορατότητα, ενώ θα υπάρχει εσωτερικό οπλοστάσιο, υψηλή ευελιξία και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.

Εκτιμήσεις ειδικών όμως στην «πιάτσα” των αμυντικών κολοσσών «λένε” ότι, οι Βρετανοί της BAE SYSTEMS, δέχονται πιέσεις να αποχωρήσουν από την συνεργασία με τους Τούρκους και οι Τούρκοι δεν πρόκειται να φτιάξουν ποτέ τίποτα που θα συναγωνίζεται τα «δικά τους” μαχητικά.

Όσο για το τουρκικό αεροπλανοφόρο, είναι τρομερά αμφίβολο αν θα έχει στο κατάστρωμα του F-35B (Εν αναμονή της απόφασης του Κογκρέσου), ενώ κάποια σημαντικά ηλεκτρονικά συστήματα και όπλα, δεν θα «αποδεσμευτούν” για να κάνει ο Ερντογάν τον ..σουλτάνο στην δύση.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και αφορούν σαφώς το πολύχρονο σχέδιο των ΗΠΑ για την δημιουργία του Κουρδιστάν.

Πριν λίγο ο τουρκικός τύπος ανέφερε ότι ο πρώην ανώτερος σύμβουλος των ΗΠΑ με διασυνδέσεις και στην κυβέρνηση Τραμπ, κάλεσε «τη Δύση να «επέμβει» στη Συρία ενάντια στην Τουρκία».

Ο Ντέιβιντ Φίλιπς δήλωσε ότι στέκεται δυναμικά δίπλα από εκείνους που προσπαθούν να σχηματίσουν ένα «κουρδικό κράτος» και κάλεσε τη Δύση και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να «παρέμβει», προκαλώντας τρικυμία στο Σαράι του σουλτάνου Ερντογάν.

Φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα συγχρόνως παρουσιάζουν, την επέκταση από τις ΗΠΑ στον αεροδιάδρομο της στρατιωτικής βάσης τους με το όνομα «Harir” στην Ερμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν, για να προσγειώνονται εκτός των άλλων και μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη.

Embedded video

Ali Özkök – علي أزكوك@Ozkok_

The is expanding its Harir Air Force Base near in northern .

45 people are talking about this

Απάντηση ήρθε άμεσα και από τον Ρώσο Α/ΓΕΣ στρατηγό Γ,Γερασίμωφ, ο οποίος τόνισε ότι οι «ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν ένα υποτιθέμενο κουρδικό κράτος. Οι αμερικανικές υποστηριζόμενες τρομοκρατικές ομάδες του YPG / PYD περιπλέκουν τα πράγματα ανατολικά του Ευφράτη από καταπιεστικούς Άραβες”.

View image on TwitterView image on Twitter

EHA News@eha_news

|n Chief of Staff Gerasimov :

📌 wants to establish a supposed Kurdish state

📌 US backed YPG/PYD terror groups are complicating things East of by oppressing Arabs

Russian FM Lavrov :

📌 this issue is important for , and

See EHA News’s other Tweets

Η εκτέλεση όμως της απόφασης Τραμπ για την εκδίωξη των Τούρκων και το πρόγραμμα της δημιουργίας του Κουρδιστάν, συζητήθηκε σε τριήμερο «Διεθνές Φόρουμ» με θέμα την «Εθνοτική Καθαρότητα και τη Δημογραφική Αλλαγή στην Αφρίν», το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή και πραγματοποιήθηκε στη συριακή πόλη Amuda, που βρίσκεται στην  επαρχία Al-Hasakah, πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.

Σε αυτό το «συνέδριο», όπως αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, συμμετείχαν ο επικεφαλής του κουρδικού κόμματος (PYD) Α. Σαλίχ, ο εκπρόσωπος του (PKK) Polat Can, καθώς και περισσότεροι από 60 ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί και γραφειοκράτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, και τις ΗΠΑ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Bernard Kouchner, ο οποίος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο δημοψήφισμα για την παράνομη ανεξαρτησία της κυβέρνησης του Κουρδιστάν το 2017, παρακολούθησε επίσης το φόρουμ.

«Πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στην τουρκική κατοχή», δήλωσε ο Κουσνέρ, προσθέτοντας: «Η εδραίωση της ειρήνης είναι μια ταλαιπωρία από μόνη της γιατί πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εχθρό και να  συζητούμε  ταυτόχρονα».

Ο πρώην σύμβουλος του αμερικανικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας ήταν και είναι «παράνομες».

«Πρέπει να σταθούμε ενάντια στις βίαιες πρακτικές της τουρκικής κατοχής. Επαναλαμβάνουμε την υπόσχεσή μας για μια ακόμη μια φορά ότι θα είμαστε πάντα μαζί με τον λαό της Rojava», δήλωσε ο Κουσνέρ.

Ο David L. Phillips, ο οποίος είναι επικεφαλής του προγράμματος για την οικοδόμηση της ειρήνης και των δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και πρώην ανώτερος σύμβουλος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, απευθύνθηκε επίσης στο φόρουμ.

Ο Φίλιπς δήλωσε ότι στέκεται αρωγός δίπλα από εκείνους που προσπαθούν να βοηθήσουν στην δημιουργία του «κουρδικού κράτους» και κάλεσε τη Δύση και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να «παρέμβει».

Περιττό να τονίζουμε ότι το «το φόρουμ» προστατεύονταν από το στρατό των Η.Π.Α. Οι επισκέπτες που συμμετείχαν μεταφέρθηκαν από το Ιράκ με ειδικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και είχαν δίπλα τους δεκάδες στρατιώτες να τους προστατεύουν.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένου του Κουσνέρ, επισκέφθηκαν μέλη του YPG που βρίσκονταν στο Amude και στο al-Malikiyah. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν σχολεία, εκκλησίες που άνοιξαν στην περιοχή, καθώς και ένα νεκροταφείο, ενώ συνοδεύονταν από μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Αυτό που γίνεται λοιπόν κατανοητό χωρίς καμία δικαιολογία ή πρόσκομμα είναι ότι οι ΗΠΑ στην Συρία θέλουν: Την Τουρκία έξω, τον στρατό τους μέσα και τους Κούρδους με κράτος.

Όσο για τους Ρώσους έχουν άλλα σχέδια και είτε θα τα βρουν μεταξύ τους ως υπερδυνάμεις (λόγω πυρηνικών όπλων) είτε θα έχουμε άλλα συμβάντα στην Ουκρανία, με σκοπό να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από το συριακό έδαφος.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμη φορά με πλήθος άρθρων μας και ειδικά με αυτό που αφορά τον αγωγό East Med.

Εκεί αναφέραμε ότι επικρατεί πανικός στην Τουρκία για τον αγωγό East Med και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου σε αυτόν.

Η «φωνή” του Ερντογάν, καταγγέλλει ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θέλουν να πνίξουν την Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ διαμελίζουν την Τουρκία σχεδιάζοντας το κουρδικό κράτος.

Ο αρχισυντάκτης της φιλοκαθεστωτικής εφημερίδας αναφέρει πως υπάρχει ένα σχέδιο αποσταθερτοποίησης της Τουρκίας από το εσωτερικό της. 

Οι ερντογανικοί μετράνε τις μέρες του και το άγχος είναι πλέον εμφανές. Είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν.

Για περικύκλωση της Τουρκίας και σχέδιο κατάρρευσής της από το εσωτερικό της, γράφει ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak Ιμπραήμ Καραγκιούλ.

Πρόκειται για έναν από τους συμβούλους του Ερντογάν με μεγάλες διασυνδέσεις… που σαφώς ξέρει τι λέει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Για αυτό δεν πρέπει να πιστεύεις τις φωτογραφίες που βλέπεις στο Instagram

«Ωρολογιακή βόμβα» το Κόσοβο – Βελιγράδι: «Εθνοκάθαρση πραγματοποιούν οι Αλβανοί, θα επέμβουμε στρατιωτικά» – Μεταφέρονται όπλα στη Μιτρόβιτσα