in

Τρίγωνα Πανοράματος

Υλικά Άτομα 6

φύλλο κρούστας 500 γρ
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα 100 γρ
Για το σιρόπι:
ζάχαρη 1.5 κούπα
νερό 1 κούπα
χυμός λεμονιού 1 κ.σ.
γλυκόζη 2 κ.σ.
Για την κρέμα:
κορνφλάουρ 6 κ.σ.
ζάχαρη 270 γρ
βανίλιες 2
γάλα καυτό 480 ml
κρύο γάλα 5 κ. σ.
κρόκοι 4
σαντιγί 50 γρ


Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας μας το φύλλο κρούστας με τη μικρή σε μήκος πλευρά προς το μέρος μας. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε κάθετα κάθε φύλλο στη μέση, σχηματίζοντας δύο μακρόστενες λωρίδες φύλλων. Φέρνουμε τη μία λωρίδα φύλλων πάνω στην άλλη, έτσι ώστε να έχουμε μία λωρίδα με όλα τα φύλλα.

2. Ξεκινούμε το τύλιγμα των φύλλων, δουλεύοντας κάθε φορά το φύλλο που βρίσκεται στο επάνω μέρος της λωρίδας που σχηματίσαμε. Αρχικά βουτυρώνουμε την επιφάνεια του φύλλου. Στη συνέχεια, παίρνουμε την κάτω πλευρά του φύλλου και τη φέρνουμε πάνω στην αριστερή του πλευρά, σχηματίζοντας έτσι ένα τρίγωνο.

Διπλώνουμε στην επάνω πλευρά του τριγώνου, σχηματίζοντας ένα ακόμη τρίγωνο. Έπειτα παίρνουμε πάλι την κάτω πλευρά και την φέρνουμε αυτή τη φορά πάνω στη δεξιά πλευρά του φύλλου. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία τυλίγματος μέχρι να τελειώσουμε το φύλλο.

Αν περισσέψει λίγο φύλλο στο τέλος του τυλίγματος το κολλάμε στο τρίγωνο νοτίζοντάς το με λίγο νερό. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, χωρίς να ξεχνάμε να τα βουτυρώνουμε πριν ξεκινήσουμε το τύλιγμα.

3. Βάζουμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί και ψήνουμε αρχικά στους 200ο C μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.

Αφού κρυώσουν τα τρίγωνα, τα παίρνουμε ένα ένα και με ένα μαχαίρι φτιάχνουμε ένα βαθύ άνοιγμα στη μία τους άκρη.

4. Αφού τελειώσουμε με τα τρίγωνα, ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και βουτάμε τα τρίγωνα στο καυτό σιρόπι, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με όσο σιρόπι έχει απομείνει. Τα αφήνουμε όλη τη νύχτα για να το απορροφήσουν.

5. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, τις βανίλιες, το κρύο γάλα και ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει η κρέμα. Έπειτα βάζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Αφού πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε.

6. Τέλος, βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα τρίγωνα. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε σαντιγί και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Aιγίνης.

Tip συνταγής
Αποτελεί το χαρακτηριστικό γλυκό της Θεσσαλονίκης και ένα αναμνηστικό που τρώγεται για όποιον επισκεφθεί την πόλη. Εξαιτίας του γεμίσματος με αρκετή ποσότητα κρέμας, έχουμε ένα πολύ γευστικό γλυκό αλλά και πολύ πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πολύ νόστιμο Μιλφέι στο ποτήρι

Δυο Γυναίκες Αξιωματικοί Ενώθηκαν Με Τα Δεσμά Του Γάμου