in ,

Τρώγоντας συγκεκρıμένες ώρες της nμέρας θα χάσετε κıλά, θα έχετε ενέργεıα και θα είστε πιο ευτυχıσμένοι

Δεν χρειάζεστε αυστηρούς περιορισμούς για να χάσετε το περιττά κιλά, να αποκτήσετε μεγαλύτερη ενέργεια και να είστε πιο ευτυχισμένοι: αρκεί μια μικρή προσαρμογή στο ωράριο που τρώτε λένε οι ειδικοί.

Θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά; Η διαλειμματική νηστεία για 14 ώρες την ημέρα θα μπορούσε να σας κάνει να είστε λιγότερο πεινασμένοι, να έχετε περισσότερη ενέργεια και βελτιώσει τη διάθεση σας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.


Τα αποτελέσματα μιας έρευνας δείχνουν ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης φαγητού σε ένα καθορισμένο πλαίσιο 10 ωρών, για παράδειγμα το να τρώτε μόνο μεταξύ 9 π.μ. και 7 μ.μ., μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για την υγεία σας.

Ορισμένοι υποστηρικτές της διαλειμματικής νηστείας προωθούν περιοριστικά διατροφικά πλαίσια έως και έξι ώρες, όπως π.χ. με το να τρώνε όλη την ημερήσια ποσότητα φαγητού τους μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ.

Όμως μια ομάδα ερευνητών από το King’s College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι και τα λιγότερο περιοριστικά πλαίσια μπορούν ακόμα να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στη διάθεση, την ενέργεια και την πείνα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ZOE, η οποία επιτρέπει στους συμμετέχοντες να καταγράφουν καθημερινά τους δείκτες της υγείας τους. Περισσότερα από 37.000 άτομα στην εφαρμογή ολοκλήρωσαν τη μελέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας τους ζητήθηκε να τρώνε κανονικά για μια εβδομάδα και στη συνέχεια να τρώνε μόνο κατά τη διάρκεια 10 ωρών για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους ζητήθηκε επίσης να καταγράψουν πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή τους, την ενέργεια και τα επίπεδα πείνας τους. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι όσοι νήστευαν για 14 ώρες την ημέρα ανέφεραν υψηλότερη ενέργεια και διάθεση και ήταν λιγότερο πεινασμένοι.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας δείχνουν ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης φαγητού σε ένα καθορισμένο πλαίσιο 10 ωρών, για παράδειγμα το να τρώτε μόνο μεταξύ 9 π.μ. και 7 μ.μ., μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για την υγεία σας.

Όσοι ήταν συνεπείς με το διατροφικό τους πλαίσιο είχαν μεγαλύτερα οφέλη από εκείνους που το διαφοροποιούσαν καθημερινά. Και σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες επέλεξαν να συνεχίσουν την εν λόγω διατροφική παρέμβαση για επιπλέον εβδομάδες.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για τη διαλειμματική νηστεία

Η Dr Sarah Berry, ερευνήτρια στο King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής επιστήμονας στο ZOE, δήλωσε: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη μελέτη που δείχνει ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας σε πραγματικές συνθήκες.

«Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν απαιτούνται αυστηροί περιορισμοί για να δείτε θετικά αποτελέσματα. Ένα πλαίσιο φαγητού 10 ωρών, το οποίο ήταν διαχειρίσιμο για τους περισσότερους ανθρώπους, βελτίωσε τη διάθεση, τα επίπεδα ενέργειας και την πείνα τους».

Η Kate Bermingham, η οποία επίσης εργάστηκε στην έρευνα, πρόσθεσε: «Αυτή η μελέτη προσθέτει στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων που δείχνουν τη σημασία του τρόπου με τον οποίο τρώτε. Ο αντίκτυπος της τροφής στην υγεία δεν είναι μόνο αυτό που τρώτε, αλλά η ώρα που επιλέγετε να καταναλώνετε τα γεύματά σας, και το να τρώτε συγκεκριμένες ώρες είναι μια σημαντική διατροφική συμπεριφορά που μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να τρώμε συνέχεια. Πολλοί άνθρωποι θα νιώθουν χορτάτοι και θα χάσουν βάρος εάν περιορίσουν το φαγητό τους σε ένα πλαίσιο δέκα ωρών ».

Σύμφωνα με την Dailymail πρόσφατα ευρήματα, επίσης από την εφαρμογή ZOE, υποδηλώνουν ότι τα σνακ μετά τις 9 το βράδυ μπορεί να είναι χειρότερο για την υγεία σας.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο κλήθηκαν να καταγράψουν κάθε σνακ που έτρωγαν για δύο έως τέσσερις ημέρες. Στη συνέχεια, αναλύθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, που συνδέονται με τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, και το επίπεδο λίπους στο αίμα, που συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι έφαγαν σνακ μετά τις 9 το βράδυ είχαν χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με εκείνους που δεν έφαγαν καθόλου σνακ μετά από αυτή την ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αποχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος

Η Πάτρα απέκτησε σήμερα τον δικό της Άγιο