in

Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.

ΥΛΙΚΑ


½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
½ κιλό κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

Πηγή: eimaimama.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φέτα ψητή με ντοματίνια και μπούκοβο

Τα νέα ιδιοφυή πόστερ των ΙΚΕΑ για συνταγές μαγειρικής κάνουν το μαγείρεμα πανεύκολο