Υλικά
-
Για την ζύμη:
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)
-
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
Για την γέμιση:
-
300 γρ. φέτα
-
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
150 γρ. ανθότυρο
-
2 αυγά
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (κατά βούληση)
-
Για το άλειμα:
-
1 αυγό (+ 2 κ.σ. γάλα χτυπημένα μαζί)
-
Προαιρετικά :λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Βήματα
-
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200° στον αέρα
-
Βάζω όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ και με τον γάτζο δουλεύω την ζύμη για περίπου 5′
-
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή. Την πλάθουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” 1 ώρα.
-
Εν το μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά
-
Στον πάγκο εργασίας μας πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο. Με ένα στρογγυλό κούπα πατ ή ένα φλυτζάνι περίπου διαμέτρου 8 εκατοστών κόβουμε δίσκους
-
Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με 1 κτγ γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να κλείσουν καλά. Αλείφω με το μείγμα αυγό – γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι
-
Σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια μας και ψήνουμε στους 200° για 30′ περίπου (μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν)
-
Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα να κρυώσουν..
-
Καλή επιτυχία