Υλικά

22 μερίδες

  1. Για την ζύμη:
  2. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  3. 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)
  4. 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  5. Για την γέμιση:
  6. 300 γρ. φέτα
  7. 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  8. 150 γρ. ανθότυρο
  9. 2 αυγά
  10. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  11. Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (κατά βούληση)
  12. Για το άλειμα:
  13. 1 αυγό (+ 2 κ.σ. γάλα χτυπημένα μαζί)
  14. Προαιρετικά :λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα

Βήματα

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200° στον αέρα

  2. Βάζω όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ και με τον γάτζο δουλεύω την ζύμη για περίπου 5′

  3. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή. Την πλάθουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” 1 ώρα.

  4. Εν το μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά

  5. Στον πάγκο εργασίας μας πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο. Με ένα στρογγυλό κούπα πατ ή ένα φλυτζάνι περίπου διαμέτρου 8 εκατοστών κόβουμε δίσκους

  6. Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με 1 κτγ γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να κλείσουν καλά. Αλείφω με το μείγμα αυγό – γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι

  7. Σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια μας και ψήνουμε στους 200° για 30′ περίπου (μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν)

  8. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα να κρυώσουν..

  9. Καλή επιτυχία

loading...