in

Βανέσσα Τσαντοπούλου: «Ξαναγεννήθηκα χάρη στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, με έσωσε από τον καρκίνο»

Βανέσσα Τσαντοπούλου: To θαύμα που έσωσε από τον καρκίνο την τραγουδίστρια

 


Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο προχώρησε η Βανέσσα Τσαντοπούλου μιλώντας στην εφημερίδα Espresso.

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2019 τα πάντα κυλούσαν ρολόι στην καθημερινότητα της Βανέσσας. Τραγουδούσε σε νυχτερινό μαγαζί στη Λάρισα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα, παράλληλα έκανε δισκογραφικά σχέδια και όλο τον υπόλοιπο χρόνο της τον αφιέρωνε στους δικούς της ανθρώπους και ειδικά στον γιο της. Μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, όλα άλλαξαν…

«Το πρόβλημά μου ήταν γυναικολογικό. Τον Μάρτιο του 2019 έπιασα κάτι στο σημείο του εντέρου, ένα εξόγκωμα. Δεν είχα άλλο σύμπτωμα και πήγα στον γιατρό μου πιστεύοντας ότι επρόκειτο για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Τελικά ήταν μια κύστη στην ωοθήκη που έκρυβε κακοήθεια. Από εκεί άρχισε ο γολγοθάς μου», αναφέρει.

«Όταν άκουσα καρκίνος, έχασα τον κόσμο. Κι αυτό γιατί σκέφτηκα πρώτα από όλα το παιδάκι μου, τον Χρυσοβαλάντη, που είναι σήμερα 5,5 ετών. Καλώς ή κακώς στο άκουσμα αυτής της λέξης, η πρώτη σκέψη είναι: καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν ισχύει αυτό πλέον. Πραγματικά υπάρχουν μορφές καρκίνου που θεραπεύονται, η πρόληψη σώζει ζωές», τονίζει.

«Φοβόμουν από μικρή τον καρκίνο»

Η ίδια παραδέχεται ότι από μικρό κορίτσι φοβόταν τον καρκίνο, ωστόσο μετά το αρχικό σοκ οπλίστηκε με θάρρος.

«Μετά τη διάγνωση προγραμμάτισα, το χειρουργείο μου στις 9 Απριλίου, μια ημερομηνία που γιορτάζω κιόλας ως τα γενέθλια της δεύτερης ευκαιρίας που μου έδωσε ο Θεός. Οι γιατροί που με χειρούργησαν βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα, όπως μου είπαν. Και αυτό διότι, ενώ η κύστη που μου αφαίρεσαν ήταν 15 εκατοστά και περίμεναν ότι θα ήμουν στο τρίτο ή τέταρτο στάδιο της αρρώστιας, εγώ τελικά ήμουν στο πρώτο. Ο καρκίνος ήταν σε ένα σημείο της κύστης, όχι σε όλη».

 

Βανέσσα Τσαντοπούλου

«Ξαναγεννήθηκα χάρη στη Χρυσοβαλάντου»

Μετά την επιτυχία που είχε το χειρουργείο, η Βανέσσα σκέφτηκε αμέσως την προστάτιδά της.

«Πιστεύω πραγματικά πως η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, στην οποία έχω τάξει τον γιο μου, ήταν εκεί, μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου, και “καθοδηγούσε” το χέρι του γιατρού. Είχα μαζί μου μια ξύλινη εικόνας της σε σχήμα μήλου, η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη και την είχα πάρει από το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση.

Όταν πήγα στο νοσοκομείο, υπήρχε η ίδια εικόνα πάνω από το κεφάλι μου! (…) Είδα ταυτόχρονα δύο ίδιες εικόνες και έπαθα σοκ. Από εκεί και πέρα είπα: “Αφήνομαι σε εσένα, ξέρεις εσύ τι θα κάνεις για τον γιο μου, που έχει το όνομά σου. Σίγουρα δε θα τον αφήσεις χωρίς μαμά”. Ήμουν πολύ σίγουρη πως θα έκανε το θαύμα της. Και το έκανε, γιατί όλοι οι γιατροί μου είπαν ότι δεν περίμεναν ότι θα ήταν σε αυτό το στάδιο ο καρκίνος», εξομολογείται.

Βανέσσα Τσαντοπούλου

Βανέσσα Τσαντοπούλου: «Έπεφτα για ύπνο και, όταν ξυπνούσα, μάζευα τα μαλλιά από το μαξιλάρι μου»

Παρότι η εγχείρησή της στέφθηκε με επιτυχία, η Βανέσσα Τσαντοπούλου δεν μπόρεσε να αποφύγει τις χημειοθεραπείες.

 

«Χρειάστηκε να κάνω έξι προληπτικά, καθώς αυτό ορίζει το πρωτόκολλο από τη στιγμή που επρόκειτο για κακοήθεια. Εκανα την πρώτη μου χημειοθεραπεία στις 26 Ιουνίου 2019, λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά μου, που είναι στις 5 Ιουλίου. Ανήμερα των γενεθλίων μου μού έπεσε η πρώτη τούφα στα χέρια. Έπεφτα για ύπνο και, όταν ξυπνούσα, μάζευα τα μαλλιά από το μαξιλάρι μου. Ετσι αποφάσισα να τα ξυρίσω. Ούτε αυτό ήταν εύκολο. Επαθα σοκ όταν άνοιξα την ξυριστική μηχανή, το παραδέχομαι. Έπειτα βρήκα μια περούκα, η οποία ήταν μόνιμη στο κεφάλι μου και την ανανέωνα κάθε μήνα λόγω του παιδιού, δεν ήθελα να καταλάβει.

Εντάξει, το πρώτο μου μέλημα ήταν να είμαι καλά. Ελεγα “θα βγουν τα μαλλιά”. Αυτό ήταν και το παρήγορο που ισορροπούσε λίγο το μέσα μου και δεν άφηνε να με πάρει από κάτω. Δεν σταμάτησα να δουλεύω εκείνη την περίοδο, ήταν κάτι που βοηθούσε πολύ την ψυχολογία μου, γιατί ένιωθα ότι μπορούσα να κάνω ό,τι έκανα και πριν. Βέβαια το να τραγουδάς για να διασκεδάσεις τον κόσμο είναι δύσκολο, πρέπει να είσαι κι εσύ καλά για να το περάσεις αυτό στον κόσμο. Γενικά ήμουν καλά και είχα και τη στήριξη των συναδέλφων μου. Υπήρξαν, φυσικά, και στιγμές που πήγαινα στο αμάξι μου κι έκλαιγα. Γενικά πάντως το τραγούδι λειτούργησε ως το γιατρικό της ψυχής μου σε αυτή την ιστορία».

«Ήρθα γιατί έχω ακούσει ότι βοηθάει σε άτεκνα ζευγάρια η Αγία Ειρήνη»

Όταν η περιπέτειά της ολοκληρώθηκε, η Βανέσσα Τσαντοπούλου ένιωσε ανακούφιση και ταξίδεψε στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

«Από το πάρκινγκ μέχρι την εικόνα της πήγα γονατιστή, έχω κρατήσει και τα παπούτσια μου που χάλασαν από το σύρσιμο. Προσκύνησα στη χάρη της και την ευχαρίστησαν γιατί ξέρω πως ήταν εκεί. Φοράω ακόμη -και θα τη φοράω όσο ζω- τη ζώνη από το μοναστήρι που με βοήθησε να πιάσω και το παιδί μου τότε, γιατί δυσκολεύτηκα να γίνω μητέρα. Είναι μια ζώνη, κάτι σαν σπάγκος ουσιαστικά, που τη βάζουν οι γυναίκες που θέλουν να πιάσουν παιδί. Εγώ είχα πάει στο μοναστήρι 1η Νοεμβρίου και στις 25 του ίδιου μήνα έμαθα πως ήμουν έγκυος. Μάλιστα ήταν μια μοναχή εκεί τότε και μου λέει: “Τι θες, κορίτσι μου, εδώ;” Της απαντώ: “Ηρθα γιατί έχω ακούσει ότι βοηθάει σε άτεκνα ζευγάρια η Αγία Ειρήνη”. Είχε εκεί ένα καλαθάκι με μπλε και ροζ κορδελάκια και μου λέει “θα πας στην εικόνα της να κρεμάσεις ένα τάμα”. Κοίταξε αλλού, έβαλε το χέρι της στο καλαθάκι, έτυχε να πιάσει ένα ταματάκι με μπλε κορδέλα και μου λέει “αγόρι θα κάνεις”. Πράγματι, γέννησα τον Χρυσοβαλάντη μου και μάλιστα μια μέρα πριν από τη γιορτή της».

«Να μη χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας, η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο»

«Δεν δίνω πλέον καμία σημασία στα υλικά αγαθά. Με ενδιαφέρει, φυσικά, να βιοπορίζομαι με αξιοπρέπεια, αλλά μέχρι εκεί. Με ενδιαφέρει η υγεία, με ενδιαφέρει να δίνω αγάπη στους ανθρώπους με ανιδιοτέλεια, γιατί ούτε αυτή είναι δεδομένη. Και αν διαβάσει αυτή τη συνέντευξη κάποιος που περνάει ή πέρασε την αρρώστια αυτή, ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως με έσωσαν η πίστη μου και η δύναμη που πήρα από το παιδί μου. Να μη χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας, να πιστέψουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε και ότι ο Θεός είναι δίπλα μας και θα γίνει. Πλέον ο καρκίνος είναι ιάσιμος, η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο. Αν τον προλάβεις σε αρχικό στάδιο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σωθείς», καταλήγει η Βανέσσα Τσαντοπούλου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

6χρονος νίκησε τον καρκίνο και όλο το σχολείο τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα

Τα άφθαρτα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης