in

Βασιλόπιτα Πολίτικη και απλή- Θεϊκές και οι δύο

Εδώ θα δείτε δύο συνταγές για Βασιλόπιτα – Η πρώτη είναι απλή αλλά πολύ πολύ ωραία που την προτιμώ χρόνια και για το σπίτι αλλά και για δώρο ..Η δεύτερη είναι Πολίτικη πολύ αφράτη και μυρωδάτη της γιαγιάς !!!

Βασιλόπιτα απλή
Υλικά


1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η Βιτάμ-εγώ βάζω φρέσκο δίνει άλλη γεύση
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 12 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε στο μπλέντερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψυχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο 50 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά περίπου.

Οταν κρυώσει κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια ζάχαρη άχνη
Μην ξεχάστε το νόμισμα!!
Τυλίξτε σε ένα κομματάκι αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο . Και του χρόνου με υγεία!!!!

Βασιλόπιτα Πολίτικη -αφράτη μυρωδάτη και πεντανόστιμη !!!

Υλικά:

5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό (όχι καυτό)
5 αυγά
4 φακελάκια ξερή μαγιά (σε σκόνη)
1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας (κοπανισμένα στο γουδί με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κοφτή κουταλιά σούπας μαχλέπι αλεσμένο
80 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το μισό μαχλέπι σε μισό φλιτζάνι νερό, το σουρώνουμε και παίρνουμε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ ζωμό.
Διαλύουμε τη μαγιά σ’ ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζωμό από το μαχλέπι, το υπόλοιπο μαχλέπι, την μαστίχα το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο και ζεστό, (όχι καυτό), τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνομαι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα το νόμισμα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.
Την αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και αν θέλουμε σουσάμι.[προαιρετικά]
Ψήνουμε στους 180°C, για 60 λεπτά περίπου.
Σημείωση
Αν μας αρέσει καλύτερα η άχνη πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια και παραλείπουμε τον κρόκο και τα αμύγδαλα από πάνω

πηγή: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Χοιρινά σνίτσελ γεμιστά με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Γλυκό ΚΟΛΑΣΗ με Kinder Bueno για τις γιορτές – Δεν θα Προλάβετε να το σερβίρετε