in

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Ζάεφ μιλάει για την «Μακεδονία του Αιγαίου» – Δήλωση-σοκ για την Θεσ/νίκη – Εκτεθειμένος πλέον ο Τσίπρας

Βίντεο-ντοκουμέντο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Α. Τσίπρα και όλους όσοι εξακολουθούν να είναι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο αλυτρωτισμός στα Σκόπια είναι βαθιά ριζωμένος και το μίσος κατά της χώρας μας ξεκάθαρο.

Μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ την Κυριακή, εκεί όπου αναδείξαμε πρώτοι τις δηλώσεις Ζάεφ που έγιναν στην Σκοπιανή βουλή το Σάββατο, ένα νέο βίντεο έρχεται να μας αποδείξει, ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιθυμεί να διδάσκεται η… «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα.


Ο Ζάεφ πάντως είχε μιλήσει πριν λίγους μήνες σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους, χωρίς κάμερες, για «Μακεδόνες» του Αιγαίου που θα μπορούν να διδάσκονται την «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα.

Εκεί λέει ότι θα του άρεσε να διδάσκεται η λεγόμενή «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα και να χορεύονται οι αποκαλούμενοι «μακεδονικοί» χοροί στη Θεσσαλονίκη!

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, καταγράφεται ο Ζάεφ να δηλώνει ότι «θα είναι δυνατή η μελέτη της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα καθώς θα είναι επίσης δυνατό να μάθουν ελληνικά εδώ. Αλλά θα χορεύεται ο Μακεδονικός χορός στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπως εδώ θα χορεύετε συρτάκι»!

Δείτε το βίντεο στο 19.28:

Tι είχε δηλώσει το Σάββατο ο Ζάεφ:

Απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, ο πρωθυπουργός είπε:

«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Όσον αφορά τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται( υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα (πρωτότυπο: има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција), όπως σημειώνει η Βέτσερ.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Во однос на Македонците во Грција и во Бугарија, премиерот посочи дека за нив, особено за Егејците, не е направено речиси ништо во изминатите 27 години од независноста на Македонија и дека сега со овој договор има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција.
Фото: Маја Јаневска – Илиева

Премиерот во една од контрарепликите на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски рече дека не може партија како неговата да нема став и оти со овие амандмани конечно ќе имаме признаена држава од цел свет и оти никој нема да го оспорува македонскиот народ и македонскиот јазик.

Τι έχει να πει γι’ αυτές τις δηλώσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός; Έχει αντιληφθεί ότι έβαλε την υπογραφή του σε μία ιστορία, όπου θα δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή;

Ταυτόχρονα, ενώ δεν έχουν περάσει ακόμα η συμφωνία από Ελλάδα και Σκόπια, οι ΗΠΑ, έβγαλαν και ημερομηνία ένταξης για το κρατίδιο στο ΝΑΤΟ!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι η πΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟστα μέσα του 2020, οπότε θα έχει εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να την υπονομεύσει, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών που είναι αρμόδιος για θέματα Δυτικών Βαλκανίων.

Η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να αλλάξει το όνομα της χώρας σε Δημοκρατία της «Βόρειας Μακεδονίας» ήρε ένα μεγάλο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που η Δύση πιστεύει ότι θα βοηθήσει να μειωθεί η επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να μην πιστεύουμε ότι η «Βόρεια Μακεδονία» θα γίνει το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ σε 18 μήνες από τώρα, είπε ο Μάθιου Πάλμερ, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ασιατικές Υποθέσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Σαράγεβο της Βοσνίας. «Πρόκειται για έναν απολύτως ρεαλιστικό στόχο», συνέχισε, εγκωμιάζοντα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, την οποίο χαρακτήρισε “τη σημαντικότερη θετική εξέλιξη” στις προσπάθειες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο Μάθιου Πάλμερ υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη προσκαλέσει την πΓΔΜ να ενταχθεί στο Σύμφωνο και είπε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα μεταά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στην περιοχή μας, με τον Α. Τσίπρα να βάζει το χέρι του στη φωτιά και να δημιουργεί πλέον τετελεσμένα για τα εθνικά μας συμφέροντα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

«Πόλεμος» Ουάσιγκτον-Μόσχας για την Κύπρο! – Κρεμλίνο: «Θα απαντήσουμε σε στρατιωτικοποίηση του νησιού από τις ΗΠΑ»

Προζύμι με κεφίρ