Είχε προηγηθεί επίθεση με όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, που έπληξαν ισραηλινό λεωφορείο – Τεταμένη η κατάσταση στην περιοχή έπειτα από τον θάνατο διοικητή της Χαμάς

«Μυρίζει μπαρούτι» και πάλι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.

Είχε προηγηθεί επίθεση με όλμους, που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, και έπληξαν ένα λεωφορείο, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. Όπως έγινε γνωστό, αν και το λεωφορείο ήταν άδειο την ώρα του χτυπήματος, ένας άνθρωπος φέρεται να τραυματίστηκε κατά την επίθεση αυτή.


Eylon Levy | אילון לוי

@EylonALevy

Here’s the Israeli bus hit by a mortar from . One Israeli man in critical condition. 🚀

62 people are talking about this

Τα αντίποινα από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ήταν άμεσα, με πυραυλικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Embedded video

Israel Defense Forces

@IDFSpokesperson

RAW FOOTAGE: The skies of southern Israel RIGHT NOW. Dozens of rockets are being fired from at Israeli civilians.

4,690 people are talking about this

Ωστόσο, η κλιμακούμενη βία είναι αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά τρομοκράτες της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Νουρ Μπαράκε, διοικητής του ανατολικού τάγματος των ταξιαρχιών της Χαμάς Izz Al-Din Al-Qassam στο Χαν Γούνι.

Embedded video

Israel Defense Forces

@IDFSpokesperson

OVER THE LAST HOUR: 80+ rockets fired from at innocent Israelis. The Iron Dome intercepted several of them. We are currently striking terror targets in the Gaza Strip.

1,958 people are talking about this

Από τα πυρά δολοφονήθηκε και ένας υπολοχαγός του ισραηλινού στρατού.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη όμως δεν έμειναν εκεί… Βομβάρδισαν και τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής, όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπήρξε άμεση αναφορά θυμάτων από την αεροπορική επιδρομή στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa. Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για τρεις Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.