Στην εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη από την Τουρκία προχώρησε ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Αργά, δυστυχώς πολύ αργά η Κυβέρνηση κατάλαβε αυτό που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ φώναζε από την πρώτη στιγμή, ότι ήταν κανονική επιχείρηση αιχμαλωσίας των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Φυσικά πλέον πρέπει να αναζητηθούν παράλληλα με την αυτοκριτική και άλλου είδους ευθύνες.. Γιατί υπάρχουν και είναι πολύ σοβαρές.


Δεν κατάλαβε κανείς πως οι Τούρκοι θα προχωρούσαν σε μια τέτοια ενέργεια; Δεν είχαν πληροφορίες; Γιατί ζούσαν όλλοι σε μια νιρβάνα τις πρώτες 48 ώρες του περιστατικού; Γιατί μιλούσαν για ένα τυπικό περιστατικό που θα λυθεί άμεσα;

Και πολλά άλλα….

Αναλυτικά τι είπε ο Ελληνας ΥΕΘΑ.

Στο εξπρές του μεσονυχτίου και αυτούς που τους ρίξανε στις φυλακές τους φτιάχνανε συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη βουλή.

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι η φυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό και έφτασε να πει ακόμη και για 15 χρόνια.

«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια», είπε.

Με αιχμηρό τρόπο μίλησε ο υπουργός άμυνας και για τον Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον να επικοινωνήσεις, τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους αμερικανούς».

Για το θερμό επεισόδιο

Υπάρχει μία ένταση, αλλά η κατάσταση στις ένοπλες τουρκικές δυνάμεις είναι απελπιστική, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε. Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα.

Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει.

Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».

loading...