Φρίκη και αποτροπιασμός!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός εννιάχρονου επειδή αρνιόταν να διαβάσει τα μαθήματά του!

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του παιδιού.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας το αγόρι αρνήθηκε να τελειώσει το διάβασμα και το έδειραν άγρια μ’ ένα σκουπόξυλο. Όσοι ήσαν παρόντες στο σπίτι κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά….

Το τραγικό περιστατικό στη Μυλούζ συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παιδιού. Εκείνη την ώρα, πάντως, βρίσκονταν στο σπίτι ο μεγαλύτερος αδελφός του, η αδελφή του και η θετή αδελφή του, που συνελήφθησαν όπως και η μητέρα του, μολονότι η τελευταία απουσίαζε.

 

Η νεκροψία έδειξε ότι το παιδί είχε πάθει καρδιακή ανακοπή στη διάρκεια του άγριου ξυλοδαρμού του, αλλά σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ο θάνατός του προήλθε από τα σφοδρά χτυπήματα. Στο κορμάκι του εντοπίστηκαν μώλωπες, ιδιαίτερα στα πόδια του.

Η μητέρα απουσίαζε σε επιχειρηματικό ταξίδι στο Παρίσι, αλλά σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ έδωσε την έγκρισή της για το ξυλοκόπημα. Βασικός ύποπτος για το θάνατο του παιδιού είναι ο 19χρονος αδερφός του, αν και οι κατηγορίες θα απαγγελθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο που η Γαλλική Βουλή μελετά την απαγόρευση άσκησης σωματικής ή λεκτικής βίας από τους γονείς στα παιδιά τους.

Πηγή: athensmagazine.gr

loading...