in

Υπάρχει η Ελλάδα των…δύο ταχυτήτων; Άλλοι χάνουν τα σπίτια τους και άλλοι ετοιμάζονται για διακοπές

Η χώρα μας, αναμφίβολα περνάει δύσκολες στιγμές.

Η οικονομική κρίση, έχει δημιουργήσει εφιαλτικά προβλήματα, σε πολλούς πολίτες. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας τους, ενώ η πραγματική οικονομία έχει δεχθεί πολλά πλήγματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε ακούσει κατά καιρούς στα ΜΜΕ, οι κατασχέσεις έχουν αυξηθεί κατά 64%. Παράλληλα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προχωρούν κανονικά.


Αυτή όμως, είναι η..μια Ελλάδα, καθώς υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος. Άλλοι χάνουν τις περιουσίες τους και άλλοι ετοιμάζονται για διακοπές.

Πραγματικά, παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα διαβάσετε παρακάτω:

Mε πληρότητες που αγγίζουν το 80% κατά μέσο όρο, κάνουν «ποδαρικό» στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας στα φετινά Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η κίνηση είναι περισσότερο αυξημένη στους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, ενώ ανοδικά κινούνται οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καλύτερη είναι η εικόνα σε προορισμούς όπου έχουν στηθεί θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα για οικογενειακές αποδράσεις κυρίως, ενώ η κίνηση δεν είναι μέχρι στιγμής η αναμενόμενη σε περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα και οι ξενοδόχοι προσδοκούν αλλαγή των καιρικών συνθηκών για να υπάρξει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Ενδεικτικά, στην Αρκαδία, την Ημαθία και τη Δράμα οι πληρότητες κυμαίνονται για τα Χριστούγεννα κοντά στο 70%,ενώ οι επιχειρηματίες αναμένουν ότι θα καταφέρουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από…..Έλληνες κυρίως επισκέπτες.

Στα Ιωάννινα τα μικρά καταλύματα είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα, με την τάση να δείχνει ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ για την Πρωτοχρονιά οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 70%.

Στα Καλάβρυτα, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα με τις πληρότητες να πλησιάζουν το 100%, για την Πρωτοχρονιά φτάνουν στο 80%, ενώ για τα Φώτα στο 65% – 70%. Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα στη Λάρισα, ενώ ακόμα καλύτερο είναι στα Τρίκαλα όπου οι πληρότητες έχουν φθάσει στο ανώτερο σημείο και ίδια φαίνεται να είναι η τάση για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Στην Πιερία, όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι κρατήσεις αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, ενώ ήδη φθάνουν σε ποσοστό 80%. Για την Πρωτοχρονιά, η κίνηση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, καθώς την περιοχή, όπως και άλλες της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται να επιλέγουν αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες.

Στη Μαγνησία, στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων είναι αρκετά καλή η κίνηση για τα Χριστούγεννα, ενώ συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις για την Πρωτοχρονιά, αλλά και για τα Φώτα. Ειδικά ο Βόλος εμφανίζει μεγάλες πληρότητες έως και τις 8 Ιανουαρίου.

Σχόλιο: Προφανώς, έρχονται πολλοί τουρίστες στην χώρα μας. Και οι Έλληνες, όμως δεν πάνε πίσω όπως διαβάσατε παραπάνω, αφού πολλοί από αυτούς επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους, μακριά από το σπίτι τους.

Ποια είναι η γνώμη σας για όλα τα παραπάνω; Υπάρχει Ελλάδα δύο ταχυτήτων ή όχι;

Τα σχόλια δικά σας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

“Come back, κυρία Μέρκελ”: Έρχεται η Καγκελάριος στην Ελλάδα, για να στηρίξει την κυβέρνηση; (Βίντεο)

Η απόλυτη δικαίωση: Κατηγορούν τον Τραμπ, επειδή νίκησε το ΙΚ – Φάνηκε ο ρόλος του Ομπάμα