in

Ύπουλη διείσδυση Σκοπιανών στην Ελλάδα: Επιχειρήσεις επηρεασμού της κοινής γνώμης με τη «βιτρίνα» των φεστιβάλ – Ύποπτη συμμετοχή Τουρκοκυπριών

Ποιος έδωσε άδεια σε Σκοπιανές δήθεν εταιρείες να διοργανώσουν φεστιβάλ σε ελληνικό έδαφός και συγκεκριμένα σε παραλία της Κατερίνης με συμμετοχή μάλιστα και Τουρκοκυπρίων, εν μέσω της ΔΕΘ;

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που αναφέρει το γεγονός τονίζει ότι «υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για επιχείρηση ήπιας διείσδυσης σε ελληνικό έδαφος από Σκοπιανούς μέσω του πολιτισμού, με την επιλογή παραλίας στην πανέμορφη Πιερία».


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία”, από 11 ως 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ “Παραλία 2018” στην Πιερία από την εταιρεία International Folklore Festivals, Ohrid – Macedonia. Η ίδια εταιρεία διοργανώνει παράλληλα, από 11 ως 14 του μήνα, άλλο φεστιβάλ στη Λεπτοκαρυά.

Άλλη εταιρεία από τα Σκόπια η MIOFF, επίσης με έδρα την Οχρίδα, διοργανώνει από σήμερα ως τις 11 Σεπτεμβρίου φεστιβάλ χορού στην παραλία Πιερίας με τη συμμετοχή συγκροτήματος από τα κατεχόμενα.

Παράλληλα από χθες ξεκίνησε στην παραλία Κατερίνης ένα ακόμη φεστιβάλ λαϊκών χορών το οποίο διοργανώνεται από εταιρεία που και αυτή έχει ως έδρα της την Οχρίδα!

Πρόκειται για επιχειρήσεις επηρεασμού της ελληνικής κοινής γνώμης με «ήπιο τρόπο» που ανήκουν σε γνωστό σχέδιο ψυχολογικού πολέμου που έχει διττή αποστολή.

Α. Την αποδοχή μέρους της ελληνικής επικράτειας  ύπαρξης «Μακεδόνων» στο κράτος των Σκοπίων με την λογική του αυτοπροσδιορισμού .

Β. Δεύτερον και πιο σημαντικό στην ανάδειξη ύπαρξης «μειονότητας -Μακεδόνων» εντός ελληνικού εδάφους, στους γνωστούς νομούς Φλώρινας–Πέλλας-Καστοριάς, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ελληνικές πόλεις των νομών αυτών με βουλγάρικα τοπωνύμια και την απαίτηση παραχώρησης προνομίων.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η διενέργεια αυτών των προπαγανδιστικών πανηγυριών των απογόνων των Κομιτατζήδων αποτελεί κίνηση «καλής θέλησης” στις ΗΠΑ που είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ.

Ομιλούμε για την διενέργεια τεσσάρων φεστιβάλ, το περιεχόμενο των οποίων δεν γνωρίζουμε, και στα οποία θα ακουστούν τραγούδια που θα ονομάζονται «μακεδονικά», με σημαίες και σύμβολά αλυτρωτικά, ενώ πιθανόν να έχουμε και προκλητικές δηλώσεις από πλευράς των διοργανωτών κατά της Ελλάδος.

Τέτοια «πανηγύρια» στήνουν συστηματικά και οι Τούρκοι στην Θράκη με την αμέριστη συμπαράσταση του τουρκικού προξενείου, εφευρίσκοντας όποια απίθανη «εορτή», συνήθεια, έθιμο είχαν οι μουσουλμάνοι στην περιοχή πριν 100 χρόνια, με στόχο να κρατούν «αιχμαλώτους» τους ανθρώπους αυτούς.

Σειρά τώρα παίρνουν από ότι όλα δείχνουν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι εκτελούν σχέδιο που έχει ως όνειρο την «Μεγάλη Μακεδονία» του Πιρίν και έξοδο στο Αιγαίο.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είναι παράλληλο με την προσπάθεια υφαρπαγής της δυτικής Θράκης μας από τους Τούρκους, και το οποίο προωθείται από τον γνωστό δισεκατομμυριούχο «Ανθύπατο» της ΕΕ και ηγέτη της νέας τάξης πραγμάτων Τ.Σόρος.

Οι εθνικιστές Σκοπιανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ, εμφάνισαν χάρτες που περιλάμβαναν μάλιστα τους σημερινούς νομούς Θες/νικής, Πέλλας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Καβάλας και… πολλά άλλα.

Η σημαία τους έχει λεζάντα την «ενωμένη Μακεδονία» με χάρτη που «περιλαμβάνει» ακόμη και την Ανατολική Αλβανία και δυτική Βουλγαρία.

Πρόκειται, σύμφωνα με ΜΜΕ, για ΜΚΟ οι οποίες μετασχηματίζονται ταχύτατα σε κανονικές παραστρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες προτάσσουν πρώτα από όλα την «μακεδονική τους καταγωγή» και τα αλυτρωτικά όνειρα για έξοδο στο Αιγαίο πέλαγος.

Μάλιστα μία από αυτές, τα «Λιοντάρια της Μπίτολα», μιλούσαν ξεδιάντροπα για την διατήρηση των «μακεδονικών γονιδίων» από την αρχαιότητα έως σήμερα κάνοντας λόγο και για κατεχόμενη (ελληνική) Μακεδονία.

ΜΚΟ με ονόματα «Λιοντάρια από το Μοναστήρι», Nepokor, Metodja Patse, και πολλές άλλες είναι βγαλμένες μέσα από τον ψευδομακεδονισμό και μεγαλοϊδεατισμό του γνωστού κόμματος VMRO-DPMNE που θα έρθει ξανά στην εξουσία παρακάμπτοντας την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει.

Η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι μία: οι Σκοπιανοί εθνικιστές δεν αναγνωρίζουν καμία «Βόρεια Μακεδονία”, και  θα συνεχίσουν να ορέγονται στην ελληνική Μακεδονία θεωρώντας την δικό τους κομμάτι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φοιτήτρια εμφάνισε σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος επειδή… έτρωγε τα νύχια της

Παρακρατικοί Ετοιμάζουν Προβοκάτσια Στην ΔΕΘ: Βρέθηκαν Κράνη Και Αντιασφυξιογόνες Μάσκες Σε Αυτοκίνητο