in

Ζαχαρόπιτα. Ένα εύκολο ποντιακό γλύκισμα

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη


5 φλ. αλεύρι
νερό όσο χρειάζεται για να μη γίνει η ζύμη σφιχτή
½ φλ. του καφέ λάδι
1½ κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δουλεύουμε τα υλικά και προετοιμάζουμε τη ζύμη καλά.

Την διαιρούμε σε 5-6 κομμάτια και χρησιμοποιώντας τον πλάστη πλάθουμε ένα-ένα τα κομμάτια της πίτας, αλείφουμε με λίγο λάδι γύρω-γύρω το φύλλο και προσθέτουμε ζάχαρη.

Μετά τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σχήμα ρολού.

Αλείφουμε το ταψάκι με ελαιόλαδο και τοποθετούμε κυκλικά το πρώτο ρολό.

Έτσι συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας κυκλικά ένα μετά το άλλο τα υπόλοιπα ρολά.

Πασπαλίζουμε τα φύλλα με πολλή ζάχαρη και ψήνουμε την πίτα σε 200ο μέχρι να ροδίσει. Τότε είναι έτοιμη η πίττα.

xrysessyntages

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αυτή η ιστοσελίδα χαρίζει 900 ευρώ αρκεί να… (Μπορείς και εσύ να τα πάρεις!)

Κρίσιμες ώρες για ηθοποιό του Τατουάζ! Η εντατική και η μόλυνση