Υλικά:
– 2 ½ φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
– 4 αυγά
– 1 φλιτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
– 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
– ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
– 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ.γλυκ. κοφτό σόδα μαγειρική
– 2 κουτ. γλυκ. κοφτά κανέλα
– Λίγο αλάτι
(Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τριμμένο καρύδι και σταφίδες)
Εκτέλεση:
Τρίψτε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή πιρούνι όλα μαζί τα υλικά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μάζα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το υλικό. Φροντίστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά κάντε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι. Μπήξτε το στο κέικ και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο.
Αφήστε το στη φόρμα να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και απολαύστε την μοναδική του γεύση με το τσάι ή τον καφέ, μόνη η με παρέα…
Καλή επιτυχία φίλες μου! Ραντεβού στην επόμενη συνταγή, έως τότε κρατήστε αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: «Όσα λιγότερα και πιο ουσιαστικά μένουν στη χούφτα μας, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε προς την ευτυχία».
πηγή: xrysessintages.gr