in

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά

Για την πίτα

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι


  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας 

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Λαδώνουμε ένα ταψί, (όχι μεγάλο) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στον φούρνο για 45′ περίπου.Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, μετά από 10 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα.


  • Ταιριάζει με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μπάμιες με μπαλσάμικο

Τσιζ κέικ (Cheese cake) με ζαχαρούχο γάλα.