in

Τσιζ κέικ (Cheese cake) με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ ή digestive τριμμένα στο multi
  • 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 πακέτα αλοιφώδες τυρί (400 gr.)
  • 1 κουτάκι Μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 150 gr. topping φράουλας ή 3/4 φλ. μαρμελάδα (όποια μας αρέσει)

 



Εκτέλεση
Περιχύνουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη, τ’ ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ για να δημιουργήσουμε τη βάση του cheesecake. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα μας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί, τη μόρφατ, το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με το μίξερ, για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μία ωραία βελούδινη κρέμα. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και πάνω στη βάση η οποία έχει παγώσει, απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Βάζουμε για 60′ στο ψυγείο να σφίξει. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα με 1/2 φλ. νερό και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα ή απλώνουμε το topping φράουλας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Εύκολη συνταγή για Gingerbread