in

Γεμιστά muffins με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Συστατικά

  • 200 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 250 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
  • αλάτι

 

 


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε χαρτάκια για muffins σε θήκες για 12 muffins.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ° C στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ανοίξει το χρώμα και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και μετά προσθέτουμε και τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και όταν το ακουμπάμε να είναι σταθερά. Αφήνουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια, να κρυώσουν για 10 λεπτά και αφαιρούμε από τις φόρμες και όσο είναι ζεστά πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο τέλος με ένα κορνέ από την κάτω πλευρά γεμίζουμε με τη μαρμελάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα

Κέικ μελιού