in

Κέικ μελιού

Συστατικά

  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 300 γρ. μέλι
  • 225 ml νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ (10×30 εκ.) μία λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
  • Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα.

πηγή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γεμιστά muffins με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Χαμός στο δικαστήριο για την δολοφονία του 20χρονου στην Πεντέλη