Συστατικά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 ml ηλιέλαιο
- 300 γρ. μέλι
- 225 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ (10×30 εκ.) μία λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
- Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα.