- 350γρ αμυγδαλόπαστα
- 150γρ άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100γρ αλεύρι
- 50γρ βούτυρο
- 100γρ κουβερτούρα
- 50γρ σκόνη αμυγδάλου
- 30γρ μαύρο ρούμι ή κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100γρ διάφορα αποξηραμένα φρούτα
- 50γρ σταφίδα μαύρη και ξανθιά
- 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
2. Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών αμυγδαλόπαστας.
3. Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν.
4. Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι και μετά από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
5. Προθερμαίνουμε στους 1700C το φούρνο.
6. Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
7. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.
toarkoudi.gr