in

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά συνταγής

2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
2 κιλά πατάτες μικρές στρογγυλές
3 πορτοκάλια
3 μανταρίνια
1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
6 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι


Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι το τρυπάμε σε πολλά σημεία και σε κάθε τρύπα βάζουμε σκόρδο και φλούδα μανταρινιού ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε το κρέας με δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί και το περιβάλουμε με τις καθαρισμένες πατάτες και τα δαμάσκηνα.
Αναμειγνύουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια με το κονιάκ και την υπόλοιπη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 130οC για 6-7 ώρες. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

 

Κύριο Συστατικό : χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά & 6 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 6 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : NEWLINE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Σοκάρουν τα σημειώματα του 43χρονου που πήρε στον θάνατο τα 2 παιδιά του