Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού ή 4 φέτες
 - χυμός 2 λεμονιών
 - το ξύσμα 1 λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού
 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
 - 1/2 ποτηράκι νερό
 - 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - αλάτι, λευκό πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
 - άνηθος ψιλοκομμένος, πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
 - Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-εσπεριδοειδών φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
 - Σκεπάζετε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’. Σερβίρετε με τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό και διακοσμώντας με πολύχρωμους κόκκους πιπεριού. Συνοδέψτε με ρύζι, λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
 
Συμβουλή
Μπορείτε να βάλετε μαζί να ψηθούν με το σολομό μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι και άλλα λαχανικά.


