in

Σολομός ψητός στο χαρτί με ξύσμα εσπεριδοειδών

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού ή 4 φέτες
  • χυμός 2 λεμονιών
  • το ξύσμα 1 λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/2 ποτηράκι νερό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
  • άνηθος ψιλοκομμένος, πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
  2. Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-εσπεριδοειδών φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
  3. Σκεπάζετε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’. Σερβίρετε με τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό και διακοσμώντας με πολύχρωμους κόκκους πιπεριού. Συνοδέψτε με ρύζι, λαχανικά ή πουρέ πατάτας.

Συμβουλή

Μπορείτε να βάλετε μαζί να ψηθούν με το σολομό μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι και άλλα λαχανικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αλμυρά κεκάκια με γραβιέρα και ρεγκάτο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΑ