Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού ή 4 φέτες
  • χυμός 2 λεμονιών
  • το ξύσμα 1 λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/2 ποτηράκι νερό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
  • άνηθος ψιλοκομμένος, πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
  2. Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-εσπεριδοειδών φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
  3. Σκεπάζετε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’. Σερβίρετε με τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό και διακοσμώντας με πολύχρωμους κόκκους πιπεριού. Συνοδέψτε με ρύζι, λαχανικά ή πουρέ πατάτας.

Συμβουλή

Μπορείτε να βάλετε μαζί να ψηθούν με το σολομό μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι και άλλα λαχανικά.

loading...