in

Αλμυρά κεκάκια με γραβιέρα και ρεγκάτο

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γάλα ή μίξη γάλακτος με ξινόγαλα
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 40 γρ. μετσοβόνε (προαιρετικά)
  • 2-3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα τυριά. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα με το ξινόγαλα και το βούτυρο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα
  2. Μοιράζετε το μείγμα σε μεταλλικές θήκες για κεκάκια όπου έχετε βάλει πριν μέσα από μία χάρτινη θηκούλα (ή αλείφετε την αντικολλητική φόρμα σας με λίγο βούτυρο) και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον τριμμένη γραβιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄-35′ περίπου στους 170°-180° C, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τηγανητά τοστ με μανιτάρια και τυρί

Σολομός ψητός στο χαρτί με ξύσμα εσπεριδοειδών