in

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο)

Υλικά :

– 1 κιλό πατάτες

– 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα)
– ½ φλιτζάνι γάλα
– 8 αυγά
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για το τηγάνι ( με τον παραδοσιακό τρόπο, χορταστικές).

Μισοτηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.

Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τις στο ταψί. Αλατοπιπερώστε τις κατά βούληση, πασπαλίστε με ριγανίτσα και ανακατέψτε ελαφρά…

Τρίψτε με τα δάχτυλά σας την φέτα και απλώστε την ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες. (Εγώ βάζω και περισσότερη από μια κούπα γιατί λατρεύω τη φέτα. Πετάω και μερικά φυλλαράκια φρεσκοκομμένου δυόσμου που ταιριάζει πολύ ).

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.

Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ωραία, ωραία η επιφάνεια.

Δοκιμάστε την! Πιστέψτε με, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από την τηγανητή πατάτα την φέτα και το αυγό. ( Και μη σας προβληματίζει η ποσότητα των αυγών γιατί από το ταψάκι θα βγάλετε περίπου οχτώ με εννέα μερίδες οπότε πέφτει ένα αυγουλάκι σε κάθε μερίδα)

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς

Εύκολη Συνταγή για Νηστίσιμους Παπατοκεφτέδες, αφράτους σαν Λουκουμάδες.