in

Εύκολη Συνταγή για Νηστίσιμους Παπατοκεφτέδες, αφράτους σαν Λουκουμάδες.

Η νηστεία θέλει καλοπέραση και για αυτό προσωπικά είναι η καλύτερη φάση για να δημιουργήσεις στην κουζίνα. Σήμερα θα σου δείξω πως να κάνεις την πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες. Είναι πεντανόστιμη, πλούσια σε γεύση και φυσικά το βασικό υλικό της είναι η πατάτα!

Όλοι αγαπάμε τις πατάτες και ειδικά όταν νηστεύουμε. Ξεφεύγω, λοιπόν, από τις κλασσικές βραστές πατάτες ή πατάτες στον φούρνο και σου φέρνω τους πατατοκεφτέδες. Αν σκέφτεσαι ότι θα είναι σαν τις πατατοκροκέτες που είναι λίγο βαρετές και αδιάφορες στην γεύση, ξέχνα το! Χαρτί και μολύβι γρήγορα για να σημειώσεις τα υλικά. Δες επίσης: Ρεβίθια στο φούρνο με χρωματιστές πιπεριές!


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό πατάτες
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ ελαιόλαδο
200γρ. τυρί σόγιας
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.σ χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες, είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες. Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές. Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Tip: Εγώ βράζω πάντα τις πατάτες με τη φλούδα και για αυτό πάντα τις πλένω από πριν πολύ καλά. Παρόλα αυτά μπορείς να τις ξεφλουδίσεις και έπειτα να τις βράσεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο)

Αυτό το ραβανί “Αφρός” Είναι σκέτο όνειρο. Δοκιμάστε το