Υλικά
-
250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλεσης
-
1 κουταλάκι ταχίνι
-
1 κουταλιά ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
-
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
-
1/2 καρότο
-
30 γραμμάρια κεφαλοτύρι
-
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
-
125 γραμμάρια χλιαρό νερό
-
Για επικάλυψη :
-
1 κουταλάκι αλεύρι ολικής
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
-
Τρίβουμε σε ένα μπολ στο λεπτό του τρίφτη το κεφαλοτύρι και το καρότο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα υλικά επικάλυψης. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
-
Αφήνουμε 5 λεπτά και μετά πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε φύλλο.
-
Κόβουμε με μια ροδέλα που κόβουμε την πίτσα σε λωρίδες και μετά σε τετράγωνα διαστάσεις ένα δάχτυλο.
-
Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τα τετράγωνα ζύμης, κλείνουμε το τάπερ με ένα καπάκι και κουνάμε να πάει παντού η επικάλυψη.
-
Αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 20 λεπτά να φουσκώνουν.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 22 λεπτά περίπου ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε.
-
Καλή σας όρεξη!