in

Αλμυρές μπουκιές με κεφαλοτύρι και καπνιστή πάπρικα

Υλικά

5 μερίδες

  1. 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλεσης
  2. 1 κουταλάκι ταχίνι
  3. 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  4. 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  6. 1/2 καρότο
  7. 30 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  8. 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  9. 125 γραμμάρια χλιαρό νερό
  10. Για επικάλυψη :
  11. 1 κουταλάκι αλεύρι ολικής
  12. 1 κουταλάκι αλάτι
  13. 1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

1 ώρα


  1. Τρίβουμε σε ένα μπολ στο λεπτό του τρίφτη το κεφαλοτύρι και το καρότο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα υλικά επικάλυψης. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

  2. Αφήνουμε 5 λεπτά και μετά πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε φύλλο.

    Αλμυρές μπουκιές με κεφαλοτύρι και καπνιστή πάπρικα φωτογραφία βήματος 2
  3. Κόβουμε με μια ροδέλα που κόβουμε την πίτσα σε λωρίδες και μετά σε τετράγωνα διαστάσεις ένα δάχτυλο.

  4. Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τα τετράγωνα ζύμης, κλείνουμε το τάπερ με ένα καπάκι και κουνάμε να πάει παντού η επικάλυψη.

  5. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 20 λεπτά να φουσκώνουν.

    Αλμυρές μπουκιές με κεφαλοτύρι και καπνιστή πάπρικα φωτογραφία βήματος 5
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 22 λεπτά περίπου ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε.

  7. Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τοστάκια με σαλάτα αυγών

Στέλιος Μάινας: «Ο Τσίπρας είναι ένα πολύ ταλαντούχο πλάσμα – Έχει τη λάμψη του ηγέτη»