in ,

Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα: “Επέζησα από πτώση ελικοπτέρου. Της οφείλω τη ζωή μου”

Λίγο έλειψε για να χάσει τη ζωή της η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, πριν από 6 χρόνια, σε ένα αεροπορικό δυστύχημα. Όπως η ίδια τονίζει σήμερα στέκεται ζωντανή χάρη σε ένα θαύμα.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου όπου έχασαν τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ τραυματίσθηκε σοβαρά η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Η Βασιλική Πλεξίδα ήταν η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου, κοντά στα σύνορα των νομών Λάρισας και Κοζάνης.


Κάθε χρόνο, στην επέτειο εκείνης της μαύρης ημέρας, η Βασιλική Πλεξίδα φοράει την στολή της και ευγνωμονεί την Παναγία που την έσωσε. Έχει κάνει τάμα, έχει αφιερώσει στην Παναγία ένα καντήλι, στο οποίο είναι δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, καθώς και το κομποσκοίνι της αλλά και τη φόρμα που φορούσε την ημέρα της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Στην συνέχεια μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους τις σκέψεις της. Μεταξύ άλλων η Βασιλική έχει γράψει:

«Σήμερα αντίκρυσα σε αρκετά site το πολλαπλό Μέγιστο Θαύμα της Παναγίας μας. Όσον αφορά την Θαυματουργή εικόνα Της, αναφορικά με ένα λάθος που γίνεται και επειδή θέλω να το διευκρινίσω, σας παραθέτω την αυθεντική εικόνα της Παναγίας μας της Ακρωτηριανής Σερφιώτισας Θεραπεύτριας η οποία με διέσωσε πριν από πέντε χρόνια στο Σαραντάπορο Ελασσόνας έπειτα από την πτώση του ελικοπτέρου!!! Οφείλω τη ζωή μου σε Εκείνη για αυτό και θα Την ευγνωμονώ και θα Την ομολογώ με όλο μου το είναι όσο ζω!».

“Με την δύναμη του Τριαδικού Πατέρα Θεού μας και τις μνήμες βαθιά μέσα μου να αναβιώνουν σε κάθε δύσκολη στιγμή, θα ομολογώ και θα κηρύττω το Μέγιστο και πολλαπλό Θαύμα όπως Εσύ μου ζήτησες γλυκειά μας Μάνα Παναγιά, για να ενδυναμώσει η Πίστις των ανθρώπων δια τα έσχατα που θα έρθουν (και όπου ήδη βιώνουμε).

Με γνώμονα τα λόγια του Ευαγγελίου και την αρωγή και την φιλευσπλαχνία της Κυρίας Θεοτόκου μας, ας είναι τα αήττητα όπλα μας η ακράδαντος Πίστις και η αδιάλειπτος προσευχή σε αυτόν τον προσωπικό αγώνα του καθενός μας δια την σωτηρία των ψυχών ημών!”

Η Βασιλική Πλεξίδα κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

onlarissa.gr

Βασίλική Πλεξίδα: Η πτώση του ελικοπτέρου

Ήταν 19 Απριλίου του 2017. Το «Χιούι» είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Λίγη ώρα αργότερα, συνετρίβη στην περιοχή κοντά στο χωριό Σαραντάπορο της Ελασσόνας, πιθανότατα λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή τη στιγμή εκείνη.

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν μαζί της και εντοπίστηκαν νεκροί ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολογαχός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Πήρε θέση και είπε σκληρά λόγια: O Κωνσταντίνος Βασάλος μίλησε για τον Τριαντάφυλλο και δεν του χαρίστηκε

«Πώς πέρασες στο σχоλείο σήμερα;»: Γιατί πρέπει να απоφεύγετε αuτń την ερώτηση