Τα πρώτα στοιχεία που προέρχονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, δεν μπορούν να καταδείξουν –όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ- ότι η 36χρονη μητέρα τριών παιδιών, έπεσε θύμα βιασμού μέσα στο Ιπποκράτειο Nοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και αυτό επειδή όποιος και αν προέβη τη στιγμή της αναισθησίας της στο βιασμό, είχε φροντίσει να λάβει τις προφυλάξεις του …

 

Για τις διωκτικές αρχές ωστόσο αυτό θεωρείται και το βασικό κίνητρο του δράστη, καθώς βρέθηκε με μια νεκρή γυναίκα στα χέρια του μετά τις  επιπλοκές σε μια αναισθησία που χορήγησε ο ίδιος χωρίς αυτό να προβλέπεται και μάλιστα- όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο- καλείται αρμόδιος αναισθησιολόγος και ποτέ η αναισθησία δεν γίνεται από ειδικευόμενο ιατρό.

Απόπειρες συγκάλυψης

Πάντως το Ιπποκράτειο … πετάει τη σκούφια του και κάνει λόγο μόνο για «ορισμένες παρατυπίες που χρήζουν περαιτέρω  διερεύνησης».  Αποποιείται των ευθυνών της η διοίκηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μετά το πόρισμα που συνέταξε σε βάρος του αγγειοχειρουργού που κατηγορείται για την δολοφονία της 36χρονης Ντιάνας μετά από μια συνηθισμένη επέμβαση για την αφαίρεση κιρσών στο πόδι της το βράδυ της 26ης Απριλίου. Στο τετρασέλιδο πόρισμα υπάρχει η φράση-κλειδί και με καταφανή την πρόθεση της διοίκησης να αποζημιώσει την οικογένεια της γυναίκας σε τυχόν προσφυγή της στα αστικά δικαστήρια.

 

«Δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του γιατρού στο χώρο του νοσοκομείου από τις 22.30 μμ έως 7.30 πμ της επόμενης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17.00 μμ-19.00»,  επισημαίνει η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας που συνέταξε και υπογράφει το πόρισμα.

Αβίαστα προκύπτει πως αγγειοχειρούργος, υφιστάμενος του κατηγορούμενου το μοιραίο απόγευμα, εγκατέλειψε τη θέση του για να επισκεφθεί ιδιωτική κλινική και χωρίς φυσικά να αποσαφηνίζεται στο πόρισμα αν ο γιατρός αυτός πήγε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για να χειρουργήσει άλλους ασθενείς.  Από την άλλη με ανακοίνωσή του το Ιπποκράτειο -που επί τόσο διάστημα είχε καταπιεί τη γλώσσα του- επισημαίνει πως θα «λάμψει» όλη η αλήθεια:

«Το ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» -όπως ανακοινώθηκε- μετά την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του κ. Δ. Π. για ανθρωποκτονία με πρόθεση και περιύβριση νεκρού και την έκδοση εντάλματος προσωρινής κρατήσεώς του, διενήργησε σύμφωνα με το νόμο όλες τις προσήκουσες διοικητικές ενέργειες εναντίον του, και θα προβεί περαιτέρω στη διενέργεια όλων των διοικητικών πράξεων εναντίον οιουδήποτε υπαλλήλου του Νοσοκομείου, εφόσον από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που άμεσα θα διεξαχθεί, καταδειχθεί πράξη ή παράλειψή του κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου στις 26-4-2017, η οποία θα αξιώνει την άσκηση πειθαρχικής διώξεως και τη λήψη διοικητικών μέτρων».

Στο άψυχο σώμα της άτυχης Ντιάνας η ιατροδικαστής εντόπισε και δεύτερη ουσία, εκτός από την προποφόλη, η οποία ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για το σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40-50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας. Το συγκεκριμένο φάρμακο εντοπίστηκε στο αίμα και τα ούρα της άτυχης 36χρονης. Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι δεν έγινε ποτέ η μικροεπέμβαση για την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού η άτυχη μεσίτρια.

Δείτε το έγγραφο του πορίσματος…

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο