Η Κρήτη «αγκαλιάζει» για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ένα από τα πιο γνωστά «τέκνα» της. Στα Χανιά, τη γενέτειρά του, δίπλα στην αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Μαρίκα, θα ταφεί σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πριν ταφεί στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, με θέα στο Ακρωτήρι, τον πρώην πρωθυπουργό θα έχουν αποχαιρετίσει οι συντοπίτες του.

Από το βράδυ της Τετάρτης (31.05.2017), όταν έφτασε με C-130 στο αεροδρόμιο της Σούδας και από εκεί στο ναό της Αγίας Μαγδαληνής, πλήθος κόσμου πέρασε για να πει το δικό του τελευταίο αντίο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας, δίπλα στο φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που είναι πάντα τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ήταν κάποιο από τα εγγόνια του. Δεν τον άφησαν ποτέ μόνο. Και νωρίς το πρωί, έφτασε ο πιστός συνεργάτης του, ο άνθρωπος που ήταν πάντα δίπλα του, ο Μανούσος Γρυλάκης. Ψηλέ περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος. Εχουν έρθει φίλοι πολλοί και δεν πάει να τους πω ότι απόθανες», είπε κλείνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετώντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στεκω όρθια στην γη που τόσο αγάπησες και στην περηφάνεια μου για σένα να βρω την αντοχή, είπε με ραγισμένη φωνή η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνεται σε πρώτο ενικό στον πατέρα της. Και τον ευχαριστεί για την λεβεντιά του, που τους έμαθε να αγαπάνε την Κρήτη, να τιμούν τις φιλίες τους. Για την πίστη ότι όλα θα πάνε καά για τον τόπο. Όταν σου είπα ότι η χώρα δεν πάει κα΄λά μου είπες να έχω πίστη στους έλληνες. Σ ευχαριστούμε γιατί μας μπόλιασες δύναμη».

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο