in

Χάλασε το κουδούνι του σπιτιού τι να κάνω; Κανένα πρόβλημα φτιάξτο μόνο σου !

περιεχόμενο

 • Οι κύριοι τύποι
 • διαγράμματα καλωδίωσης
 • εκπαίδευση
 • Συμβουλές και κόλπα
 • Περιορισμοί σχετικά με την εγκατάσταση των ασύρματων συσκευών

Πώς να συνδέσετε ένα κουδούνι; Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις και σχετικές. Παρά τη φαινομενική πολυπλοκότητα του έργου αυτού, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί στην πόρτα σας. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τα χαρακτηριστικά και διαγράμματα σύνδεσης των διαφορετικών τύπων κλήσεων.

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας


Οι κύριοι τύποι ↑

Ανάλογα με τα κουδούνια στοιχείο τροφοδότη χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες:

 • μηχανική?
 • που λειτουργούν με μπαταρίες?
 • ασύρματο κλήσεις
 • με τάση 220 Volt (ηλεκτρικό).

Μηχανική συσκευή – δομή, η οποίαηχητικά σήματα σε εξωτερικές επιρροές. Αυτές περιλαμβάνουν δαχτυλίδια, καμπάνες, κ.λπ. Μηχανικό σχεδιασμό ξεπερασμένη, πιο συχνά χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς.

κλήσεις πόρτα που λειτουργούν με μπαταρίες, δενεξαρτώνται από την προμήθεια. Πλέον, η σύνδεσή τους θεωρείται ότι είναι το ασφαλέστερο. Το μόνο μειονέκτημα είναι οι συσκευές με μπαταρία που πρέπει να αντικατασταθούν οι μπαταρίες συνεχώς.

Καλεί τάση λειτουργίας των 220 βολτ,Είναι βολικό το ότι είναι συνδεδεμένοι δεν χρειάζεται να επαναλάβετε την ηλεκτρική καλωδίωση στο διαμέρισμα. Κατά κανόνα, σε όλα τα σπίτια διαμέρισμα έχει ήδη ένα πρότυπο ενσωματωμένο στο διάγραμμα καλωδίωσης τοίχο. Μειονεκτήματα – το επικίνδυνο τρέχουσα και την εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτοί οι συναγερμοί πόρτα αποτελούνται από υποδοχές, κουμπιά, ηχεία και καλώδια.

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας

Ασύρματο στα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ παρόμοια με τις καμπάνες στις μπαταρίες. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, κατά την εγκατάσταση και δεν χρειάζεται να το χάος γύρω με τα καλώδια.

Ενδιαφέρουσες! Στη σημερινή αγορά είναι σχετικά πρόσφατηεμφανίστηκε κουδούνια με κάμερα επιτήρησης. Αυτοί είναι απομακρυσμένες, που τροφοδοτείται από μπαταρίες. Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μια συγκεκαλυμμένη επιτήρηση κάμερα που καταγράφει όχι μόνο την εικόνα αλλά και τον ήχο.

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας

διαγράμματα καλωδίωσης ↑

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να κατανοήσουν τα διαγράμματα σύνδεσης:

 1. Η απλούστερη σύστημα είναι κλειστόκύκλωμα στο οποίο οι πηγές ρεύματος που συνδέεται σε σειρά πλήκτρο κλήσης. Όταν το ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κλειστό, το ρεύμα ρέει μέσω του κουμπιού συναγερμού και την ίδια τη συσκευή. Onosrabatyvaet λόγω της διαφοράς των δυναμικών πηγών ρεύματος?
 2. Πιο πολύπλοκα κύκλωμα – όταν η ίδια συσκευήσυνδέσετε δύο κουμπιά. Είναι συχνά βρίσκονται στα κλιμακοστάσια, όπου ένα κουμπί που βρίσκεται κοντά στην πόρτα επικοινωνίας, το άλλο – στο διαμέρισμα για τους γείτονες. Το πρώτο καθεστώς προστίθεται στην παράλληλη σύνδεση των επιπλέον κουμπιά?
 3. Το τρίτο σύστημα είναι ο μηχανισμός της παράλληλης σύνδεσης δύο συσκευών προειδοποίησης, που είναι, για το διακόπτη δημιουργεί μια ξεχωριστή γραμμή τροφοδοσίας, το οποίο στη συνέχεια χωρίζεται σε δύο.
Σημαντικό! Εάν χρησιμοποιείτε ένα τρίτο σύστημα, που χρησιμοποιείται συχνά διπλό διακόπτη.

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας

προετοιμασία ↑

Για αυτο-συναρμολόγηση χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • πένσα?
 • τρυπάνι?
 • κατσαβίδι με λεπτή μύτη και ένα δείκτη?
 • κόφτες καλωδίων?
 • κουμπί on / off?
 • up?
 • καλώδιο δύο συρμάτων (2 τεμ.).

Τα δύο καλώδια τρέχει από τη διασταύρωσηκουτί απευθείας στο κουμπί. Από καλώδιο κουτιά οδηγήσει στην εγκατάσταση της συσκευής. Για να καλέσετε φορτίο, είναι απαραίτητο ότι οι επαφές του ταυτόχρονα εργαζόταν και μηδενική φάση.

Σημαντικό! Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο διπλού πυρήνα διατομή των 0,5-0,75 πλατεία. mm. Πιο ισχυρό σύρμα που χρησιμοποιείται δεν είναι κατάλληλο.

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας

Βήματα για να συνδέσετε ένα ηλεκτρικό κουδούνι

 1. Καθορίστε τη θέση του τόπου ένα κουδούνι. Βέλτιστη απόσταση – 1,5 μέτρα πάνω από το πάτωμα?
 2. Απενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος?
 3. Πάρτε ένα καλώδιο από το κουμπί κουδούνι επάνω?
 4. Με τη βοήθεια του δείκτη στο κουτί διακόπτη για να βρείτε τα καλώδια τροφοδοσίας τάσης?
 5. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθορίσει τη φάση και ουδέτερο?
 6. Συνδέστε όλα τα στοιχεία του συστήματος?
 7. Ανοίξτε μια τρύπα στην επιλεγμένη θέση?
 8. Μέσω αυτού, φέρει το καλώδιο στο κουμπί?
 9. Το καλώδιο συνδέεται με τους ακροδέκτες πάνω από την τρύπα και να διορθώσετε?
 10. Το άλλο άκρο του καλωδίου θα πρέπει να συνδέονται με τα δύο τερματικά, τα οποία βρίσκονται στη συσκευασία δακτύλιο.
  Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας
Σημαντικό! Εάν η μπαταρία έχει διαχωριστεί από το ερμάριο, το καλώδιο έλκεται από το κουμπί για το κουδούνι, διαιρώντας το καλώδιο σε δύο μέρη, καθένα από τα οποία είναι συνδεδεμένο με τερματικό kotdelnoy.

11.Transformator που μπορεί να είναι μέσα στο περίβλημα είναι συνδεδεμένο με το κουτί σύνδεσης στο 2ο της αντίστοιχης τάσης ακροδέκτη 3?

12. Μετά από όλα τους χειρισμούς, που πρέπει να το θέσετε σε λειτουργία και να δοκιμάσουν έξω.

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας

Συμβουλές και κόλπα ↑

Η μονάδα καπάκι υποδοχή συχνά τοποθετούνταιαπευθείας στον τοίχο. Ωστόσο, οι έμπειροι τεχνίτες συνιστάται να γίνει αλλιώς. Οι περισσότεροι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν συσκευές με κρυφό Στερέωση με βίδα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βίδα το βύσμα του καλωδίου στον τοίχο δεν είναι μέχρι το τέλος. Από την έξοδο mount κολλάει, να γεννήσει τα καλώδια μέσα από το πίσω κάλυμμα και συνδέστε το σύστημα. Ενεργώντας σε ένα τέτοιο σύστημα, μπορείτε να πάρετε έτοιμοι καμπάνα, η οποία κρέμεται σε ένα μόνο καλώδιο.

Εάν οι τοίχοι των τεσσάρων συρμάτων κολλήσει έξω, στη συνέχεια, χρησιμοποιώνταςδείκτης πρέπει να καθορίσει φάση και το μηδέν. Για να καλέσετε μία από τις φάσεις που συνδέονται. Το υπόλοιπο φάση είναι απομονωμένη. Όλα τα καλώδια που συνδέονται με το άλλο μόνο στο κουτί διακλάδωσης.

Σημαντικό! Όλες οι εργασίες που εκτελούνται σε off ηλεκτρικής ενέργειας!

Σύνδεση το κουδούνι με τα χέρια σας

Περιορισμοί σχετικά με την εγκατάσταση των ασύρματων συσκευών ↑

 1. Οι συσκευές μπορούν να υποστούν βλάβη λόγω των αλλαγών της θερμοκρασίας?
 2. . Η απόσταση μεταξύ του κουμπιού και το κουτί σύνδεσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 m αλλιώς το σήμα θα χαθεί?
 3. Ασύρματο σχεδιασμός δεν θα λειτουργήσει αν το διαμέρισμα / σπίτι έχει ένα μεγάλο αριθμό από χάλυβα ή τσιμεντένιους τοίχους. Είναι ένα εμπόδιο στο σήμα μετάδοσης.

Με τη σωστή προσέγγιση, για να συνδέσετε το κουδούνιΔεν θα είναι δύσκολο ακόμα και για έναν αρχάριο. Αρκεί να ελέγχει τη μονάδα σχεδιασμού, να κατανοήσουν πώς λειτουργεί και να κάνει τις απαραίτητες χειρισμούς για τη σύνδεσή του. Για υψηλής ποιότητας τοποθέτηση θα πρέπει να προετοιμάσει εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Εάν αντιμετωπίσετε δυσκολίες με τη σύνδεση, μπορείτε πάντα να στραφούν σε επαγγελματίες.

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 2

3.4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ

Στις οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, εκτός από τα κυκλώματα φωτισμού, έχουμε και τα κυκλώματα ασθενών ρευμάτων.

Στα κυκλώματα ασθενών ρευμάτων οι τάσεις είναι μικρότερες από 50V και οι εντάσεις είναι της τάξεως των μιλλιαμπέρ. Γι’ αυτό το λόγο οι αγωγοί έχουν μικρότερη διατομή από ό,τι έχουν στα κυκλώματα φωτισμού.

Στις εγκαταστάσεις ασθενών ρευμάτων ανήκουν οι εγκαταστάσεις για θυροτηλεφώνα, κεραίες, τηλεφώνα, συναγερμούς κ.α.

3.4.1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ – ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ

Στο σχήμα που ακολουθεί έχουμε ένα διώροφο σπίτι που έχει τρία διαμερίσματα. Στην εξώπορτα υπάρχουν τρία μπουτόν, που το καθένα τους αντιστοιχεί σε ένα κουδούνι και η κλειδαριά. Όλη αυτή η εγκατάσταση τροφοδοτείται από ένα μετασχηματιστή που υποβιβάζει την τάση από 220V σε 8V. Εξω από κάθε πόρτα, υπάρχει πάλι ένα μπουτόν για το κουδούνι του διαμερίσματος. Στο διαμέρισμα μέσα βρίσκεται το κουδούνι και το μπουτόν που, αν πιεστεί, ανοίγει την κλειδαριά στην εξώπορτα.

Πολυγραμμικό

Μονογραμμικό

Εγκατάσταση φωτισμού κλιμακοστασίου και κουδουνιών-κλειδαριάς

Στο σχήμα βλέπουμε ένα σπίτι με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Η εγκατάσταση φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων με το χρονοδιακόπτη της, καθώς και η εγκατάσταση κουδουνιών-κλειδαριάς παρουσιάζονται σε μονογραμμική σχεδίαση.

Εικόνα

Σύμβολα

Μπουτόν

Μπουτόν

Κουδούνι

Κουδούνι

Ηλεκ/μαγν. Κλειδαριά

Ηλεκ/μαγν. Κλειδαριά

Μετασχηματιστής

Ηλεκ/μαγν. Κλειδαριά

3.4.2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Η εγκατάσταση του θυροτηλεφώνου αποτελείται από δύο κυκλώματα: το κύκλωμα κουδουνιών- κλειδαριάς και το κύκλωμα αποκλειστικά για το θυροτηλέφωνο. Επειδή το τηλέφωνο λειτουργεί με συνεχές ρεύμα, έχουμε δύο δυνατότητες :

α) Ή να δουλέψουμε και τα δύο κυκλώματα με συνεχές ρεύμα (σχ. Α και σχ. Β ),
β) Ή να δουλέψουμε το κύκλωμα κουδουνιών-κλειδαριάς με εναλλασσόμενο (12V) και το κύκλωμα του θυροτηλεφώνου με συνεχές ρεύμα τάσεως 6V (σχ. α και σχ. β),

Και στις δύο περιπτώσεις χρειαζόμαστε ανάλογο τροφοδοτικό.

 

Όταν ο επισκέπτης φθάσει στην εξώπορτα και πατήσει το διακόπτη R (μπουτόν), τότε θα κτυπήσει το κουδούνι. Αυτό θα συμβεί, επειδή ο διακόπτης U έχει κλειστή την επαφή του κουδουνιού.

Αν τώρα κάποιος μέσα στο σπίτι σηκώσει το θυροτηλέφωνο, ο διακόπτης U αλλάζει θέση και αποκαθίσταται η τηλεφωνική επαφή του διαμερίσματος με την εξώπορτα.

Αν το τηλέφωνο είναι εντοιχισμένο και θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την εξώπορτα, θα πρέπει να πατήσουμε το διακόπτη U που βρίσκεται πάνω στην εντοιχισμένη συσκευή.

Πατώντας τέλος το διακόπτη Τ, ανοίγει η κλειδαριά στην εξώπορτα.

Εικόνα

Πολυγραμμικό σχέδιο θυροτηλεφώνου

Πολυγραμμικό σχέδιο θυροτηλεφώνου

Πολυγραμμικό σχέδιο θυροτηλεφώνου

Πολυγραμμικό σχέδιο θυροτηλεφώνου

Σχηματική παράσταση θυροτηλεφώνου

Σχηματική παράσταση θυροτηλεφώνου

Σχηματική παράσταση θυροτηλεφώνου

Σχηματική παράσταση θυροτηλεφώνου

3.4.3 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Συστήματα συναγερμού υπάρχουν σήμερα πολλά. Εμείς εδώ θα περιγράψουμε ένα απλό ενσύρματο σύστημα συναγερμού, περιμετρικής ανίχνευσης, που αποτελείται από μαγνητικές επαφές σε πόρτες και παράθυρα και από ένα ενσωματωμένο στο τζάμι λεπτό σύρμα. (Το ενσωματωμένο στο τζάμι σύρμα αντικαθίσταται συνήθως με ανιχνευτές κρούσης, που τοποθετούνται με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης. Το όλο σύστημα μπορεί να ενισχυθεί με επαφή δαπέδου, που μπαίνει συνήθως κάτω από τη μοκέτα.)

Σύστημα συναγερμού περιμετρικής ανίχνευσης σε κατοικία.

Όταν κλείσουμε τον διακόπτη Δ, ο ηλεκτρονόμος διεγείρεται και ανοίγει. Αν κάποιος σπάσει το τζάμι, θα σπάσει και το λεπτό σύρμα Π και ο ηλεκτρονόμος, που δουλεύει με μια χρονική καθυστέρηση, θα αποδιεγερθεί. Η επαφή τότε του ηλεκτρονόμου θα κλείσει και θα ακουστεί η σειρήνα. Αν πάλι κάποιος παραβιάσει την πόρτα ή το παράθυρο, οι μαγνητικές επαφές Θ1 ή Θ2 θα ανοίξουν και ο ηλεκτρονόμος θα αποδιεγερθεί, θα κλείσει η επαφή του και η σειρήνα θα ηχήσει πάλι.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Συνδεσμολογία Κυκλώματος Συναγερμού

Συνδεσμολογία Κυκλώματος Συναγερμού

Σχηματική παράσταση εγκατάστασης κοινής κεραίας σε πολυκατοικία

 

3.4.4 ΚΕΡΑΙΕΣ

Η πρόοψη σχεδιάζεται βλέποντας το αντικείμενο κατά τη διεύθυνση του βέλους Α.

Η κεραία είναι το αυτί και το μάτι μιας τηλεόρασης. Για να μπορούμε να “πιάσουμε πολλά κανάλια “σε διάφορες περιοχές συχνοτήτων, χρειαζόμαστε περισσότερες από μία κεραίες. Τα σήματα που πιάνουν οι κεραίες, προκειμένου να φθάσουν στους δέκτες με ένα ομοαξονικό καλώδιο, πρέπει πρώτα να οδηγηθούν στο μίκτη. Επίσης, επειδή τα σήματα χρειάζονται τις περισσότερες φορές ενίσχυση, είτε γιατί έρχονται εξασθενημένα, είτε γιατί εξασθενούν στο δίκτυο κατανομής, τοποθετούμε όσο το δυνατό κοντά στις κεραίες τους ενισχυτές. Οι ενισχυτές διακρίνονται σε ενισχυτές καναλιών, οπότε μπαίνουν μεταξύ κεραίας και μίκτη ή σε ενισχυτές ολικής περιοχής, οπότε μπαίνουν μετά από το μίκτη (περίπτωση μικρών εγκαταστάσεων). Τις περισσότερες φορές μίκτης και ενισχυτής αποτελούν μία μονάδα. Το σήμα φτάνει στο σηματοδότη ( πρίζα ) με ένα σύστημα κατανομής που ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της κεντρικής κεραίας, με τον αριθμό των δεκτών και με την κατανομή των δωματίων (που θα έχουν τους δέκτες) στους διάφορους ορόφους. Το σύστημα κατανομής, λοιπόν, αποτελείται από το ομοαξονικό καλώδιο , τους διακλαδωτές, τους κατανεμητές και τους σηματοδότες. Οι σηματοδότες διακρίνονται σε σηματοδότες διέλευσης (ενδιάμεσες πρίζες) και σε τερματικούς σηματοδότες που έχουν φορτίο στην έξοδο τους R = 75 Ωμ.

Προτάσεις εγκατάστασης κεραίας

TV - SAT (RD)

TV - RD διέλευσης

TV - RD

Εγκατάσταση κεντρικής κεραίας σε πολυκατοικία

Εγκατάσταση κεντρικής κεραίας σε πολυκατοικία

 

Διάφορα δίκτυα κατανομής
(α, 6, γ, δ)

Εικόνα

Διάφορα δίκτυα κατανομής

Διάφορα δίκτυα κατανομής

Διάφορα δίκτυα κατανομής

Απλοποιημένη εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας TV

Απλοποιημένη εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας TV

Απλοποιημένα σχέδια εγκατάστασης δικτύων κατονομής

Απλοποιημένα σχέδια εγκατάστασης δικτύων κατονομής

Νέα Σύμβολα

Κεραία FM

Κεραία FM

Κεραία TV

Κεραία TV

Δορυφορική κεραία

Δορυφορική κεραία

Μικτής

Μικτής

Ενισχυτής

Ενισχυτής

Διακλαδωτής

Διακλαδωτής

Τερματική αντίσταση

Τερματική αντίσταση

3.4.5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Εγκατάσταση ασθενών ρευμάτων

Εγκατάσταση ασθενών ρευμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ :Η Τζούλια σε διεθνή καριέρα και με καυτό νέο έρωτα με δισεκατομμυριούχο;

Έγκλημα στο νεκροταφείο: Στα τηλέφωνα της Δώρας «κρύβεται» ο δολοφόνος;