in ,

“Χλώμιασαν” οι συνδρομητές: Τέλος ο κολоσσός κινητής τηλεφωνίας & τηλεόρασης μετά από 30 χρόνια στην χώρα μας

Η NOVA βγαίνει στο “σφυρί”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της BC Partners, Νίκο Σταθόπουλο, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία και τις σχετικές πληροφορίες, που υπάρχουν τους τελευταίους μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί επενδυτές.

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για πώληση της NOVA

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει διάθεση πώλησης της NOVA, αλλά διέψευσε ότι στην παρούσα φάση υπάρχει κάποιο NDA ή κάποια προσφορά από κάποια εταιρεία, όπως πχ η CVC, για την οποία υπάρχουν τελευταία σχετικά δημοσιεύματα.


Επίσης, επεσήμανε ότι έχει σταλεί NDA για τη Nova σε πάνω από τριάντα επενδυτές και funds και έχει εκφραστεί ενδιαφέρον, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποιο προσύμφωνο.

Σύμφωνα με το Sin, οι πληροφορίες από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, κάνουν λόγο ότι η πολυεθνική επενδυτική εταιρεία, της οποίας ηγείται ο Νίκος Σταθόπουλος, προσανατολίζεται στην πώληση αυτής της συμμετοχής της, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος της τάξεως του 35% επί του επενδυέντος κεφαλαίου και να μην επωμισθεί πρόσθετο βάρος για την υλοποίηση των κολοσσιαίων επενδυτικών σχεδίων που έχει καταστρώσει η Nova.

Τέλος, δεν επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται για την απόκτηση της Ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ίντερ, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ο κλάδος των σπορ και κυρίως του αθλητικού περιεχομένου, θα είναι πολύ ενδιαφέρον για επενδύσεις από funds στο μέλλον.

Έβαλε πωλητήριο: Τέλος εποχής για τη NOVA μετά από 30 χρόνια, «σεισμός» στην αγορά, «χλόμιασαν» οι συνδρομητές

Η NOVA αναμένεται να πωληθεί, σύμφωνα με φήμες, με το μέλλον των πελατών να είναι άγνωστο, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr.

Και μπορεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το διαψεύδουν ή να μην το επιβεβαιώνουν, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η BC Partners θέλει να πουλήσει την Nova και έχει αρχίσει την αναζήτηση αγοραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη συναίνεση-συγκατάθεση του εταίρου της Ντράγκαν Τσόλακ, με τον οποίο ελέγχουν από κοινού την United Group, μητρική της Nova.

Αβέβαιο το μέλλον της Nova και των πελατών της

Πηγές από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, κάνουν λόγο ότι η πολυεθνική επενδυτική εταιρεία, της οποίας ηγείται ο Νίκος Σταθόπουλος, προσανατολίζεται στην πώληση αυτής της συμμετοχής της, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος της τάξεως του 35% επί του επενδυέντος κεφαλαίου και να μην επωμισθεί πρόσθετο βάρος για την υλοποίηση των κολοσσιαίων επενδυτικών σχεδίων που έχει καταστρώσει η Nova.

Έτσι, ανέθεσε σε αμερικανικό οίκο να διερευνήσει τη δυνατότητα διάθεσης του 100% των μετοχών της ελληνικής θυγατρικής της, ή εναλλακτικά του πλειοψηφικού πακέτου ή ποσοστού στρατηγικής συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των μετοχών της Nova, κατέχει η United Group, στην οποία πλειοψηφών μέτοχος είναι η BC Partners με 55%, ενώ το 45% ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία Ντράγκαν Τσόλακ. Έτσι, για να προχωρήσει η πώληση της ελληνικής εταιρείας, χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές, πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο μεγαλομέτοχοι της μητρικής.

Κίνητρο για τον Τσόλακ μπορεί να αποτελέσει το υψηλό τίμημα που φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί στην πώληση του συνολικού πακέτου μετοχών της εταιρίας, αφού κατά πληροφορίες, έχει εμφανισθεί ήδη υποψήφιος αγοραστής, διατεθειμένος να καταβάλει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ – και ενδεχομένως να ανεβάσει το τίμημα κατά τη διαπραγμάτευση.

Η εξαγορά της Forthnet/Nova και της Wind, που εν συνεχεία συγχωνεύθηκαν στη “νέα Nova”, έχει κοστίσει στην BC Partners περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Μισθός 2.700€ το μήνα με μία μόνο προυπόθεση: Σουβλατζίδικο ψάχνει τυλιχτή, αλλά δεν βρίσκει προσωπικό πουθενά

Στον… αέρα το Πάσχα: Δραματική πρόβλεψη Μαρουσάκη έρχονται βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας