Υλικά
Μισό κιλό άγριοι ζοχοί
Μισό κιλό σπανάκι
Μερικά μυρώνια
2 πράσα
3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
άνηθο
2 αυγά
1/ 4 φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι.

Για το φύλλο
Μία κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας μάγια
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι μία κουταλιά του γλυκού αλάτι μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Αλεύρι σταρένιο όσο πάρει .


Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο μέχρι να ξεκουραστεί το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα.

Για τη γέμιση, έπλυνα καλά τα χόρτα και το σπανάκι τα έκοψα σε μικρά κομμάτια και τα αλάτισα μετά τα ζύμωσα καλά με τα χέρια μου για να φύγουν τα πολλά υγρά έβαλα στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγάρισα, στη συνέχεια τσιγαριστά τα πράσα τα κρεμμύδια και το έριξα όλα μαζί στο μπολ έσπασα τα δύο αυγά και την φέτα με τα χέρια μου ανακάτεψα καλά και γέμισα την πίτα μου… Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα .!!

Συνταγή από Gogo Samiou -Oi χρυσοχερες-ηδες

loading...