«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας που έπληξε η πυρκαγιά της 7/6/2018 και διαμηνύσαμε ότι για εμάς δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι».

Το δικαίωμα των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας να λάβουν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους διασφάλισε έπειτα από ενέργειές της, αναφέρει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook.

«Σήμερα, μετά από δική μας παρέμβαση και αφού αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, οι μετανάστες εργάτες γης μπορούν να λάβουν άδεια διαμονής», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός στην ανάρτησή της.


Συνεχίζοντας, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε πως η κυβέρνηση στήριξε από την πρώτη στιγμή τους μετανάστες εργάτες, διαμηνύοντας πως δεν υπάρχουν «αόρατοι εργαζόμενοι».

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας που έπληξε η πυρκαγιά της 7/6/2018 και διαμηνύσαμε ότι για εμάς δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, όπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ.

Η υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα δικαιούνται να λάβουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς απασχολήθηκαν υπό ένα καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης.

«Με τον τρόπο αυτό, επίσης, καθίσταται εφικτό να χορηγήσουμε βοηθήματα και παροχές στήριξης στους πληγέντες μετανάστες εργάτες. Προστατεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους της χώρας, Έλληνες και μετανάστες. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη βελτίωση των όρων εργασίας και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

loading...