Απάντηση στις αντιδράσεις για τη δήλωσή του ότι το ελληνικότατο Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Δεν ανασκευάζει τη δήλωσή του για το Καστελλόριζο ο Γιάννης Τσιρώνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενος από τους Οικολόγους και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Είπε χθες, ότι το ελληνικότατο Καστελλόριζο, δεν είναι στο Αιγαίο γεωγραφικά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες αντιδράσεις.


«Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου. Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα έδωσε απάντηση στα πυρά που δέχθηκε μέσω Twitter, αποδίδοντας μάλιστα τις αντιδράσεις είτε σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε σε πολιτική παράκρουση. Διερωτήθηκε μάλιστα, αν θα αντιμετωπιστεί καλύτερα η τουρκική προκλητικότητα «εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου»;

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του #Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;», έγραψε στο Twitter.

Yannis Tsironis – Γιάννης Τσιρώνης@TsironisGianni

Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;

190 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

​ΝΔ: Επικίνδυνη η ελαφρότητα και η επιπολαιότητα σε κρίσιμα εθνικά θέματα

Να απαντήσει άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στις δηλώσεις του κ. Τσιρώνη, ζήτησε χθες ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της Κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

loading...