Μια ειδικός σε θέματα σεξ προκάλεσε αντιδράσεις σε γονείς μαθητών όταν δήλωσε ότι ο αυνανισμός πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.

Η Νάντια Μπόκοντί που εμφανίστηκε στην εκπομπή «This Morning»  εξήγησε το στίγμα και την ντροπή που είναι συνδεδεμένα με αυτή την σεξουαλική πράξη ειδικά για τα μικρά κορίτσια και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτό στο μέλλον. Για να αποφευχθεί αυτό η Νάντια υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν πως να ικανοποιούν σεξουαλικά τον εαυτό τους από την ηλικία των 11.

Αυτός ο ισχυρισμός της ξεσήκωσε αντιδράσεις στους γονείς πολλών μαθητών πολλοί από τους οποίους υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να αναπτύξουν πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις. Η Νάντια πιστεύει ότι είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τους μηχανισμούς πίσω από την σεξουαλική ευχαρίστηση και ειδικά στα νεαρά κορίτσια. Σύμφωνα με την Νάντια, η έμφαση πρέπει να δοθεί στα μικρά κορίτσια επειδή τα αγόρια μαθαίνουν από νεαρή ηλικία πως λέγονται όλα τα μέρη του σώματός τους συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.


«Είναι ευεργετικό και για τα δυο φύλλα, αλλά ξέρουμε όλοι ότι κοινωνικά είναι περισσότερο αποδεκτό για τα αγόρια να αναγνωρίζουν και να κατονομάζουν τα γεννητικά τους όργανα. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τα κορίτσια και ξέρουμε ότι σαν γυναίκες θα έχουν αρκετές δυσάρεστες σεξουαλικές συνευρέσεις», ανέφερε η Νάντια.