in

ΦΡΙΚΗ! Σοκάρουν Οι Εικόνες Από Τα Υπόγεια Του Μαιευτηρίου «Ελενα»

Εικόνες φρικτής εγκατάλειψης από τους υπόγειους χώρους του μαιευτηρίου “Ελενα Βενιζέλου” δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ δίνοντας συνέχεια στην σοβαρή καταγγελία της περί ανίχνευσης του βακτηρίου της χολέρας κοντά στην αποθήκη τροφίμων.

Την καταγγελία που έκανε την Τετάρτη (18-10-2017)  ΠΟΕΔΗΝ περί εύρεσης του βακτηριδίου της χολέρας αμφισβήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αν και η διοίκηση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της « ομολογούσε» πως το πρόβλημα ήταν σε γνώση της από τις 5 Οκτωβρίου και μόλις στις 17 Οκτωβρίου ελήφθη η απόφαση για την σφράγιση της αποθήκης τροφίμων που βρίσκεται στο χώρο.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή που εξέδωσε την Πέμπτη επικαλείται τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα και σημειώνει «δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

 Η ΠΟΕΔΗΝ «απάντησε» και με φωτογραφίες

Η ΠΟΕΔΗΝ με νέα της ανακοίνωση κοινοποιεί φωτογραφίες και βίντεο που όπως αναφέρει «δείχνουν ότι η κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, θυμίζει σε πολλά σημεία αχούρι». Επίσης κοινοποιεί τις καταγγελίες  του Σωματείου Εργαζομένων και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας  στο «Ελενα» με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου στις οποίες αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι οριακή, η τεχνική υπηρεσία είναι απούσα και η διοίκηση επιδεικνύει αμελή συμπεριφορά.

Στις 5 Οκτωβρίου ανιχνεύθηκε χολέρα και ενημερώθηκε και η διοίκηση επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ

Σχετικά με την καταγγελία περί του βακτηριδίου της χολέρας η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει πως « τα αποτελέσματα του ελέγχου του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο της χολέρας εκδόθηκαν 13/10/2017 και ενημερώθηκε περί αυτού η Διοίκηση». Ρωτάει επίσης τι μέτρα ελήφθησαν στο διάστημα 13 με 17 που η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε το πρόβλημα. Και καταλήγει:  «Αφού αμφισβητούνται τα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού, γιατί μόλις χθες ελήφθησαν νέα δείγματα για να αποσταλούν στο ΚΕΔΥ και όχι άμεσα 13/10 με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων;».

Υποβαθμίζουν λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία  την κατάσταση αντί να λάβουν σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.Ακόμη δεν φρόντισαν να ενημερώσουν επίσημα τους εργαζόμενους.

Τα ερωτήματα προς τη διοίκηση

Στην περίπτωση που τα νέα δείγματα που ελήφθησαν και απεστάλησαν στο ΚΕΔΥ είναι αρνητικά, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι στα δείγματα της 5ης Οκτωβρίου δεν υπήρχε το βακτήριο της χολέρας;

Τα αποτελέσματα του ελέγχου του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο της χολέρας εκδόθηκαν 13/10/2017 και ενημερώθηκε περί αυτού η Διοίκηση.

Ποια είναι τα μέτρα που έλαβε η Διοίκηση από 13 έως 18 Οκτωβρίου που αποκαλύφθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ το ζήτημα;

Γιατί το σφράγισμα του υπογείου έγινε μόλις χθες μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Τι μέτρα έλαβε η Διοίκηση μεταξύ 13-18 Οκτωβρίου για να αποφύγει την μετάδοση του βακτηρίου;

Το έγγραφο της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας γιατί δεν κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους να προσέχουν να μην έρχονται σε επαφή με τον χώρο που ελήφθησαν τα δείγματα;

Αφού αμφισβητούνται τα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού, γιατί μόλις χθες ελήφθησαν νέα δείγματα για να αποσταλούν στο ΚΕΔΥ και όχι άμεσα 13/10 με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων;

Η τραγική εικόνα του νοσοκομείου στις φωτο της ΠΟΕΔΗΝ

Τα σκουριασμένα κλιματιστικά που δείξαμε το καλοκαίρι και τρέχουν νερά παραμένουν. Όλο το Νοσοκομείο στάζει. Πρέπει για να μην βραχείς να κρατάς ομπρέλα στους θαλάμους ασθενών και τους διαδρόμους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα κλιματιστικά που δεν λειτουργούν χρησιμοποιούνται για θέρμανση το χειμώνα, καθ’ ότι το Νοσοκομείο δεν διαθέτει καλοριφέρ στους θαλάμους ασθενών. Θα παγώνουν τα νεογνά και οι Nοσηλευόμενες γυναίκες.

Παρά την άθλια εικόνα η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την  Διοίκηση λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν τοποθετεί ούτε μία πρίζα, με αποτέλεσμα να είναι γυμνά τα καλώδια .

Οι τοίχοι τρέχουν νερά τα οποία μαζεύουν κάθε πρωί με κουβάδες οι καθαρίστριες.

Βολές ΠΟΕΔΗΝ  κατά Πολάκη

Πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες τον κο Πολάκη είναι η διασφάλιση της υγείας των νεογνών, των εγκύων γυναικών και όλων των ασθενών που βρίσκονται στο Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Ο κος Τσίπρας να χαίρεται τον Αν. Υπουργό Υγείας. Κάνει μία χαρά όσα θα ήθελε να κάνει ο ίδιος, αλλά λόγω του θεσμικού του ρόλου δεν μπορεί.

Ελπίζουμε ο κος Πολάκης τώρα να αγοράσει αντιδραστήρια για το ΚΕΔΥ που από την αρχή τους χρόνου δεν πραγματοποιεί μικροβιολογικές αναλύσεις δειγμάτων των Νοσοκομείων λόγω έλλειψη αντιδραστηρίων.

Η ανάρτηση Πολάκη στο facebook: Λοιμωξιολόγε της παπαρολογίας

Χολέρα ,πανούκλα ,σφαή και τραμουντάνα σ εχει πιάσει Γιαννακο που χάνεις τη πλειοψηφια .
Ψάξε στους υπονόμους κάτω Απ το βοθροκαναλο του Φαλήρου να δεις μικρόβια και σαπροφυτα που θα βρεις …..
…..λοιμωξιολόγε της παπαρολογιας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ TAXIS Ο νέος ΚΟΚ – Κλήσεις απευθείας στο TAXISnet και «πινακίδες» στα ποδήλατα

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ