in

Η Άγκυρα «στοχοποιεί» το Καστελόριζο – Σενάρια κατά της Ελλάδας επεξεργάζονται οι Τούρκοι – Χάρτης-σοκ

Κρίσιμη φέρεται να είναι πλέον η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο, με τα Τουρκικά ΜΜΕ να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόλεμο προπαγάνδας που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Πριν λίγες ώρες, δημοσίευμα με χάρτη-σοκ, στοχοποιεί το Καστελόριζο σε σχέση πάντα με την ελληνική ΑΟΖ.


Σε μεγάλη τουρκική ιστοσελίδα εμφανίστηκε προκλητικό άρθρο και χάρτης με την τουρκική ΑΟΖ να  χωρίζει την Κρήτη στην μέση και να «ακουμπά» στην λιβυκή ΑΟΖ.

Το τουρκικό άρθρο στην συνέχεια αφού επικαλείται συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΑΜ κ. Αποστολάκη, αναφέρει ότι η χώρα μας θα μείνει μόνη της ουσιαστικά στα «νύχια του Ερντογάν», χωρίς φίλους και συμμάχους  σε ενδεχόμενη κρίση, διότι όλοι οι σύμμαχοι μας θα παρακολουθούν από μακριά τα τεκταινόμενα.      

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Αποστολάκη, μπορούμε να δούμε ότι οι στρατιωτικές συμφωνίες που πιστεύουν ότι έχουν κάνει οι Έλληνες με Αίγυπτο, Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, κινούμενοι ένα βήμα μπροστά από μας όσον αφορά τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο, δεν θα έχουν πρακτική αξία. 

Ο πρόεδρος Erdoğan για παράδειγμα συναντήθηκε με τον Ν.Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G20 ερχόμενος σε μια είδους «συνεννόηση», η οποία  απέχει πολύ από τις καταστροφικές προβλέψεις που έκαναν πολλοί  σχετικά με τα αεροσκάφη F35.

Αυτή βέβαια είναι η ανάγνωση των Τούρκων για την συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν.

Και συνεχίζει το άρθρο:

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είναι χαμηλά τα επίπεδα των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Τουρκία για τα F35 από τις ΗΠΑ, που δεν είναι έτοιμες να χάσουν την Τουρκία.

Εάν η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίσει ως έχει, δεν θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο και την Α.  Μεσόγειο.

Έχουμε ήδη πει ότι η Αίγυπτος και το Ισραήλ θα παρακολουθούν από μακριά εάν υπάρξει μια σύγκρουση των δύο χωρών από την αρχή.»

Η ελληνική πλευρά τα ξέρει όλα αυτά και έχοντας επίγνωση των γεγονότων, θα κάνει κάθε βήμα της  με τη λογική του ότι από εδώ και στο εξής θα είναι μόνη της. Έτσι δεν θα μπορούν να μας δημιουργήσουν δυσκολίες στην Κύπρο.

Ειδικά για το Καστελόριζο η Τουρκία είναι λίγο πριν αποκτήσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, διότι η μοίρα του Αιγαίου και της Μεσογείου αφορά το συγκεκριμένο νησί, στο οποίο σε γενικές γραμμές στο μέλλον θα υπάρξει «πρόοδος» σε όλα τα βασικά σημεία.

Πιστεύουμε ότι το κράτος μας (η Τουρκία) γνωρίζει τα πάντα και σχεδιάζει τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του «διεθνούς δικαίου».

Ανυπομονούμε να δούμε τις εξελίξεις που θα έρθουν γνωρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μείνουν μόνοι τους και ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα καπηλευθούν τους ενεργειακούς πόρους του νησιού.

Σε αυτή τη διαδικασία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και προδότες μας εντός και εκτός χώρας (Γκιουλενιστές) για αυτό και θα πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι ενάντια σε αυτούς τους προδότες που επίσης  πρέπει να έχουμε κατά νου.

Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Οι Τούρκοι είναι λαός των δύσκολων περιστάσεων, όταν έρχεται η ώρα και πιεστούν τότε πάντα  «κάνουν το σωστό».

Το κάναμε κάποτε στην ιστορία, θα το κάνουμε και πάλι, για αυτό  κανείς να μην αμφιβάλλει κανείς», καταλήγει το τουρκικό άρθρο που μας προπαγανδίζει την δύναμη της Τουρκίας, η οποία βέβαια θα το σκεφτεί διπλά και τριπλά να κάνει κάτι σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο λόγω φυσικά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες διαθέτουν ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων και όχι μόνο 2228 που γιόρταζαν προχθές οι Τούρκοι σε ένα άκρως προπαγανδιστικό βίντεο με πολλά «μηνύματα».

TSK

@TSKGnkur

Kara Kuvvetlerimizin 2228’inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Embedded video

14.9K people are talking about this

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο προ ημερών, υπάρχει ο κίνδυνος «ηθελημένης πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο» από την Τουρκία σύμφωνα με διαβαθμισμένη έκθεσή του το ΓΕΕΘΑ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος αφενός θα συνεχιστεί και αφετέρου θα εστιάσει σε «συγκεκριμένους νησιωτικούς σχηματισμούς».

Οι συντάκτες της έκθεσης, κάνουν χαρακτηριστικά λόγο για δημιουργία μιας «σημειακής κρίσης», θεωρώντας ότι ενδεχόμενη τουρκική κινητοποίηση θα εστιάσει σε συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα, στο πρότυπο της κρίσης των Ιμίων το 1996, μέσω της οποίας εγκαινιάστηκε το τουρκικό δόγμα των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Η αναφορά περί «σημειακής κρίσης» δείχνει σαφώς το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Στο ΥΠΕΘΑ είναι διάχυτη η ανησυχία ότι αμέσως μόλις ολοκληρώσει τις παράνομες εργασίες του δυτικά της Πάφου ο «Πορθητής», στα τέλη Ιουλίου, ενδέχεται να βάλει πλώρη προς την ελληνική ΑΟΖ κινούμενο είτε νότια, είτε δυτικά του Καστελόριζου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν η Τουρκία προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, η απάντηση των ΕΔ θα είναι δυναμική.

Η έκθεση του ΓΕΕΘΑ επίσης τονίζει την αναγκαιότητα συνεχούς επαγρύπνησης όχι μόνο των ΕΔ, αλλά και του κρατικού μηχανισμού, θεωρώντας εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια τουρκική επιθετική ενέργεια, που ως στόχο θα έχει όχι την κατάληψη εδάφους, ή το γκριζάρισμα κάποιας θαλάσσιας περιοχής, αλλά την επικοινωνιακή εκμετάλλευση και τη δημιουργία αρνητικού ψυχολογικού αντίκτυπου στον Ελληνικό πληθυσμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αγίων Αναργύρων: Προσευχή Και Θαύματα

«Power of Love 2». Τι τρέχει με Νέρτζη και Φιλιππό; «Στάζουν… έρωτα» (Βίντεο)