Σούπα: Τα υλικά και η εκτέλεση της καλύτερης σούπας
Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Τζέιμι Όλιβερ- Φαγητό σε 30 λεπτά». Η Κυριακή Πατράλη μοιράζεται τη δική της πρόταση για μια υγιεινή σουπίτσα για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Απ’ ότι μας δείχνει ο καιρός μάλλον θα τη χρειαστούμε από τώρα.
Υλικά
3-4 καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 σελινόριζα
φύλλα σέλινου
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα φύλλα σέλινου) για τριάντα λεπτά.
- Λίγο πριν το “κλείσουμε” ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου.
- Σερβίρουμε σε μπολ με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.
Τα δύο μυστικά της ιδανικής σούπας
TIP1: Μπορούμε να τα βράσουμε σε λιγότερο νερό και στη συνέχεια να τα πολτοποιήσουμε για βελουτέ αποτέλεσμα.
TIP2: Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μισό φλιτζανάκι τραχανά και να σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού!