Διαφορετική όψη έχει από την Κυριακή η ανατολική είσοδος/έξοδος της Κομοτηνής,

καθώς έχουν κρεμαστεί γαλανόλευκες σημαίες. Οι σημαίες που είναι περί τις δέκα στον αριθμό καλωσορίζουν ή αποχαιρετούν αντίστοιχα κατοίκους της περιοχής ή διερχόμενους από αυτή. Αποτελούν επίσης ένα καλωσόρισμα στους γείτονες που έρχονται από την Βουλγαρία, καθώς ξεκινούν από την έξοδο του κάθετου άξονα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην Αλεξανδρούπολη από ομάδα νεαρών πριν από μερικές ημέρες, καθώς η ανατολική είσοδος/έξοδος της Αλεξανδρούπολης γέμισε ελληνικές σημαίες.

Όπως πληροφορείται ο «Χ» η εν λόγω πράξη έγινε με αφορμή την ημέρα του μακεδονικού αγώνα. Η ημέρα του μακεδονικού αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904) στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 157 της 25/2/1969 (ΦΕΚ 46/11.3.1969). Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη μέρα φέτος έχει μία έντονη σημειολογία, καθώς με την συμφωνία των Πρεσπών να προχωράει, αναμένεται να συνεχιστούν και οι αντιδράσεις αναφορικά με το ονοματολογικό, σύμφωνα με το οποίο οι βόρειοι γείτονες θα ονομαστούν «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».


Τέλος, εκτός από την σημειολογία τους, η τοποθέτηση των σημαιών εγείρει θέματα ασφάλειας, καθώς ενδέχεται με τον πρώτο αέρα να πέσουν. Αν «κολλήσουν» σε παρμπρίζ αυτοκινήτων μπορεί να καταγραφούν τροχαία ατυχήματα.

Από την εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος»

loading...